Türk Kahvesi Nasıl İçilir?

Türk kahvesi, Türklere özgü pişirme şekliyle ünlenen ve tüm dünyaya yayılan Türk kültürüne has bir kahve çeşididir. Türk kahvesini, pişirme yöntemi, ikram ediliş şekli ve telvesi ile birlikte sunulması diğer bütün kahve çeşitlerinden ayırmıştır. Türk kahvesinin tarihçesi hakkında en kabul gören gerçek Türk kahvesinin Habeşistan’ın Kaffa bölgesinden geldiğidir. Hatta Kaffa bölgesinde yoğun olarak kahve ağaçlarının bulunduğu, kahve adının da bu bölgeden geldiği bilinmektedir. Söylenen bir rivayete göre de Türk kahvesi, keçilerin kahve ağacından otlanarak daha canlı olduğunu fark eden bir çobanın kahveyi pişirmesiyle bulunmuştur.

1500’lü yılların başında Yemen Valisi Özdemir Paşa’nın Türk kahvesinin tadını beğenerek İstanbul’a getirdiği ve tüm dünyaya buradan yayıldığı ise bilinen en gerçek bilgilerden biridir.Türk kahvesi tadı ve kokusuyla halk arasında hızla yayılmış ve bununla birlikte kitapların okunduğu, sohbetlerin edildiği kahvehaneler açılmıştır. Saray mutfağına da giren Türk kahvesi sultanların gözdesi olmuştur.

Öyle ki günümüzde Türk kahvesi dünya çapında espressodan sonra en fazla tüketilen kahve çeşididir. Özellikle Türk kültüründe derin etkiler bırakarak Türklere has kahve kültürünü geliştirmiştir. Genellikle sabah ve öğle saatleri arasında tüketildiği için kahvaltı kelimesi ‘kahve altı’nın kısaltması olarak Türkçe’ye girmiştir. Telvesinden geleceği tahmin etme, bayramlarda ve kız isteme merasimlerinde ikram etme gibi Türk kahvesiyle ilgili pek çok alışkanlıklar oluşmuştur.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözü ile hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Sizler için Türk kahvesinin faydalarını sıralamak istedik.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

Türk kahvesi kendine has pişirilme şekliyle diğer kahve türlerinden ayrılır. Pişirmede en can alıcı nokta kahvenin köpüklü olmasıdır. Hatta gelen misafirlere özellikle yapılan kahvenin bol köpüklüsü ikram edilir.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Son zamanlar Türk kahvesi makinesi oldukça yaygınlaşsa da bir çok kişi geleneksel Türk kahvesi yapımından vazgeçmemektedir. Sizler için vereceğimiz Türk kahvesi tarifi iki kişilik ve orta şekerli olacaktır.

Bol köpüklü Türk kahvesi artık içilmeye hazır. Peki Türk kahvesi nasıl ikram edilir bir de ona göz atalım istedik.

Türk Kahvesi Nasıl İkram Edilir ve Türk Kahvesi Nasıl İçilir?

Türk Kahvesi Zararlı Mı?

Yüz yıllardır bizimle olan Türk kahvesi, daha uzun yıllar sohbetlerimize eşlik edecekmiş gibi duruyor. Sizde sevdiklerinle kahvenizi yudumlarken sohbet etmeyi ihmal etmeyin.

Exit mobile version