Su Pınarı Nasıl Temizlenir?

Dr. Mary Burns, kediler için son derece önemli ve faydalı bir buluşa imza attığında, belki de buluşunun önemini tam olarak düşünememişti. Kediler için tasarladığı ürün, pek çok insan tarafından, gereksiz veya saçma bulunabilirdi. Çünkü kediler, birçok insan tarafından, çok da umursanmayacak, bazıları tarafından uğursuz görülen, önemsiz varlıklar olarak kabul ediliyordu.

Doktor Burns ise, onların da insanlar kadar değerli olduğunu, hatta sevgi ve dostluk konusunda, insanların büyük kısmından daha kabiliyetli olduğunu biliyordu. Bu yüzden, kedilerin de insanlar gibi temiz suya her zaman ulaşabilmeleri için, kedi su pınarı denilen ürünü yarattı. Kedi su pınarları, temiz suya en az bizim kadar ihtiyacı olan hayvan dostlarımızın, daha kolay ve sürekli olarak, bu ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladı.

kedi su pınarı nasıl temizlenir

Su Pınarı Ne İşe Yarar?

Su, insanlar için hayati derecede öneme sahip, sürekli ihtiyaç halinde olan ve temiz kaynaklardan elde edilmediği zaman, birçok hastalık bulaştırabilecek bir maddedir. Aynı durum, pek çok insan farkında olmasa da, hayvanlar için de geçerlidir. Onların da temiz suya ulaşımları, sağlıklı gelişimleri ve hayat kaliteleri açısından, oldukça önemlidir. Bunu gören doktorun icat ettiği ürün, Drinkwell ve Pioneer gibi firmalar tarafından uygulamaya döküldü ve şelale şeklindeki tasarımları sayesinde, taze ve temiz suyu, hayvan dostlarımıza ulaştıran ve onlara, hayatlarını daha güzel sürdürmeleri için fayda sağlayan nesneler haline geldiler.

Farklı modelleri ve çeşitleri olan ürünün, paslanmaz çelik, seramik ve plastikten yapılmış versiyonları da mevcut. Kömür filtresi, akan suyun her zaman temiz ve taze olmasını sağlarken, kedinin bol miktarda su içmesi sayesinde, böbreklerinin ve idrar yollarının düzenli çalışmasını, ayrıca kristalleşmesini ve tıkanmasını önler.

Öte yandan, kedilerin musluğa karşı ilgileri, bütün kedi sahipleri tarafından bilinir. Bunun sebebi, kedinin merak etmesidir. Musluk, kedi dostlarımızın yabancı olduğu bir ürün olduğundan, bu merakları, sürekli evyenin üstüne çıkmalarına sebep olur. İşte pınar, şelale şeklindeki tasarım, kedilerin merak dürtülerini harekete geçirerek, onların bolca su içmelerini sağlar.

kedi su pınarı nasıl temizlenir

Kedi Su Pınarı Nasıl Temizlenir?

Bu aletlerin temizliği de, kullanımı kadar kolaydır. Filtresini değiştirmek ve ürünün yanında verilen temizleme seti ile aynı evlerimizi temizlediğimiz gibi, hayvan dostlarımızın pınarlarını temizlemek de oldukça kolaydır. Ayrıca, kömür filtre, suyun pınarın her tarafına eşit dağıtılmasını sağlarken, içindeki kömür, suyu tatlandırarak, kedinin suya ilgisini artırır ve daha fazla su tüketimini temin eder.

Filtrenin değiştirilmesi, suyun ömrünü uzattığı gibi, suyun da, taze kalması için, 4 haftada bir değiştirilmesi gerekir. Üründen hariç olarak satın alabileceğiniz sünger filtre de, kedinin kıllarının ve pınara düşen büyük kırıntıların suya ulaşmasını engelleyerek, suyu her zaman temiz tutmanıza yardımcı olur.

Kullanımı da, temizliği de oldukça kolay olan su pınarları, kediniz için su içmeyi, hem sağlıklı, hem de eğlenceli hale getirecek ve sağlıklı gelişimine yardımcı olacaktır.

Exit mobile version