Siyah Nokta Nasıl Temizlenir?

Cilt bakımı herkesin ortak problemlerinden biri dersek hata etmiş olmayız. Son yıllarda artan hava kirliliğinin de etkisi ile cildimizde günlük bakımlar ile temizlenemeyecek kir birikmeleri meydana geliyor. Cildimizin salgıladığı yağ ile birleşerek özellikle burnumuzda ve çene bölgemizde mevcut olan gözeneklere yerleşen bu kirlerden yani hepimizin bildiği adıyla siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz.

Siyah noktalardan kurtulmak için periyodik olarak uygulanması gereken yüz temizleme tavsiyelerimizi aşağıda sıralayalım;

Siyah Nokta Nasıl Temizlenir?

Siyah Noktalara Kesin Çözüm!

Anlatacağımız yöntemlerle evde siyah nokta temizleme mümkün. Fakat hassas cilt yapısına sahipseniz ya da siyah noktalar uzun süredir var ve derine nüfuz etmiş durumdaysa uzmandan yardım almanızı tavsiye ederiz. Bir dermatolog tarafından temizlenen ciltte tekrar siyah noktanın oluşmasını engellemek için ise günlük cilt temizliğinin dışında haftada bir ya da iki kez uygulanması tavsiye edilen yöntemlerden cildimize uygun olanı tercih etmemiz ve uygulamamız gerekir.

Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Siyah noktalardan kurtulmak için yapmanız gerekenleri adım adım izleyin.

Siyah Nokta Temizleme Maskeleri

Kil Maskesi
Siyah nokta temizliği söz konusu olduğunda en iyi sonuç veren maske kil maskesidir. Doğal kil ile beraber temizliği derinlemesine etkili hale getirecek olan ek malzemelerin karışımından hazırlayabileceğiniz bu maskeler hem cildi temizlerken hem de üst derinin ölü tabakasını atmamızda ve cildin yenilenmesinde yardımcı olacaktır.

Kile karıştırılacak malzemeler arasında ise asidik yapısı ile limon suyunun temizleyiciliğinden faydalanılabilir. Bunun yanında az miktarda zeytinyağı eklenerek maskenin kaskatı kuruması engellenerek cilde zarar vermesinin önüne geçilebilir. Çok hassas ciltlerde limon suyu yerine gül suyu tercih edilmelidir. Bu sayede daha yumuşak bir maske uygulama fırsatınız olacaktır.

Yumurta Akı Peçete Maskesi

Siyah noktaları temizlemede oldukça etkili yumurta akı maskesinin uygulanışı çok kolay. İhtiyacınız olan malzemeler; 1 yumurta, 2 peçete

Yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Sarısına ihtiyacınız olmayacak. Yumurta akını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Peçeteyi açın ve göz, burun, ağız kısmı için delin. Delme işlemini maskeyi hazırlamadan önce yaparsanız daha kolay olacaktır. Çırpılmış akı temizlenmiş yüzünüze maske şeklinde sürün. Ardından peçeteyi yüzünüze yapıştırın. Birkaç dakika bekledikten sonra peçete üzerinden bir kat daha yumurta akı sürün. İkinci peçeteyi de yüzünüze yapıştırıp 5 dk kadar yumurta akının tamamen kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra aşağıdan yukarı doğru maskeyi yavaşça soyabilirsiniz.

Siyah Nokta Bandı ile Siyah Nokta Nasıl Temizlenir?

Peeling ile Siyah Noktalardan Kurtulma

Exit mobile version