Sifon Kahve Nasıl İçilir?

Kahve pişirme ve demleme yöntemleri içinde son zamanlarda oldukça trend olan, günümüz kahve dükkanlarında da karşılaşabileceğiniz geçmişten gelen bir yöntemden bahsedeceğiz. Sifon kahve ya da vakum kahve olarak adlandırılan bu yöntemin icadı 1800’lü yıllara dayanıyor. 1840 yılında Fransız Madam Vassieux tarafından geliştirilip patenti alınan sifon kahve demleme aleti; son yıllarda başta Japonya olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerinde de sıkça kullanılmaya başlandı.

Kahve özünün suya aktarılmasında en hassas yöntemlerden biri olarak bilinir. Tarifine sadık kalınarak yapıldığında berrak ve içimi hoş bir kahve elde edebilirsiniz.

Sifon kahve nasıl içilir diye merak edenler için sifon kahve yapımında ihtiyacınız olan malzemeleri sıralayacağız. Evde yapmanız mümkün. Biraz araştırma sonucu sifon aletini kahve malzemesi satan tedarikçi firmalardan ya da yurt dışı online alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.

Sifon Kahve Yapımında Gerekli Malzemeler

Sıra geldi sifon kahvenin nasıl yapılacağını anlatmaya. Bütün malzemeleri listedeki şekliyle temin ettikten sonra vakum kahve ya da sifon kahve olarak anılan yöntem oldukça kısa sürmektedir. Sifon kahve makinesinde 2 cam bölme bulunur. En altta ısı kaynağı olan, gaz yağı ile çalışan ısıtıcı bölme yer alır. 2 cam haznenin arasında bir filtre ve bu filtreye bağlı alttaki su haznesine doğru sarkan bir zincir yer alır. Alt bölmede oluşan vakum ve metal zincir yardımı ile suyun üst bölmeye yükselmesini sağlayan çalışma prensibine sahiptir.

Sifon Kahve Nasıl Hazırlanır?

Afiyet olsun.

Exit mobile version