Sıcak Şarap Nasıl İçilir?

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak farklı aromalara sahip sıcak şarabı evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Baharatlarla renklendirilmiş tadıyla sıcak şarap, popülaritesi son yıllarda artmış, pek çok mekanda bulunur hale gelmiştir. Sıcak şarabı, yılbaşı gecesi için hazırlayabilir, konuklarınıza farklı bir lezzet sunabilirsiniz.

Sıcak şarabın tarihi Avrupa’ya dayanır. İngiltere’nin serin ikliminde ısıtılarak tüketilmeye başlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Avrupa ülkelerinin birçoğunda kış kutlamalarının vazgeçilmez içeceği olarak kabul edilir. Sıcak şarap genel olarak kırmızı şarap ile hazırlanır. Dilerseniz kırmızı ve beyazı birlikte kullanabilirsiniz. Lezzetli bir sıcak şarap yapmak için kaliteli bir kırmızı şarap kullanmanız önerilir.

Sıcak Şarap Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
1 büyük şişe kırmızı şarap
1 su bardağı portakal suyu
2 adet çubuk tarçın
3 adet kakule (isteğe bağlı)
4 adet karanfil
1 adet kök zencefil
1 adet yeşil elma
1 adet portakal
5 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Sıcak Şarap Nasıl İçilir?

Hazırladığınız sıcak şarabı elinizin yanmaması için kulplu bardaklarda servis etmelisiniz. Sıcak şarap genellikle  ‘’irish coffee fincanı’’ denilen kulplu bardaklarda içilir. Dilerseniz içine 1 dilim limon ya da 1 dilim portakal atabilir,
yanında tarçın kurabiyesiyle tüketebilirsiniz.

Eğer sıcak şarabı yaptığınız gün hepsini tüketemezseniz, soğumasını bekledikten sonra cam bir şişeye koyarak, buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz. Bu süre içinde tüketmek isterseniz cezvede ısıtabilirsiniz. Ancak bu durumda aroması ve tadı daha keskin olacaktır.

Exit mobile version