Sıcak Çikolata Nasıl İçilir?

Sıcak çikolata, eritilmiş çikolata yada kakaoya süt ve şeker karıştırılarak yapılan bir içecektir. Soğuk kış aylarında sıkça tüketilen, her yaştan bir çok kişinin vazgeçilmezi halini alan sıcak çikolata, aslında yıllardır hayatımızın içindedir. İlk çikolata içeceğinin yaklaşık 2000 yıl önce Mayalar tarafından tüketildiği düşünülmektedir. Yapılan kazılar da erken klasik döneme ait üzerinde Maya diliyle kakao yazan içecek kapları bulunmuştur. Daha sonra ilerleyen araştırmalarla Mayaların kakao tohumlarını toz halini getirip içine mısır unu, su ve kırmızı biber katarak soğuk bir içecek ürettikleri fark edilmiştir. İlk çikolata olduğu düşünülen bu sıcak içecek sınıf farkı gözetmeksizin tüm Maya halkı tarafından tüketildiği düşünülmektedir.

Daha sonra form değiştirip ısıtılarak servis edilerek sıcak çikolata halini almıştır. 1500’lü yıllara kadar da Aztek kültürünün bir parçası olan sıcak çikolata coğrafi keşiflerle birlikte Meksika üzerinden Avrupa’ya gitmiştir. Sıcak çikolata Avrupa’ya geçerek hızla yayılmış ve giderek popüler olmuştur. Günümüze gelene kadar da bir çok değişime uğramış farklı şekillerde tüketilmiştir. Öyle ki bir dönem sıcak çikolata bazı hastalıkların tedavisinde kullanılarak tıbbi bir nitelik dahi kazanmıştır.

Son formunu alarak kış aylarında çay ve kahveye alternatif olarak içimizi ısıtan sıcak çikolata lezzetinin yanında aslında bir çok fayda da sunmaktadır. Biz de sizin için sıcak çikolatanın faydalarını araştırdık.

Sıcak Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Sıcak çikolatayı dışarıda içebildiğiniz gibi toz halinde alıp evde de yapabilirsiniz. Ancak içerisinde bulunan koruyucular ve kimyasallar yönüyle bir çok kişi evde sıcak çikolatayı kendileri yapmaktadır. Sizde evde kendi sıcak çikolatanızı yapmak istiyorsanız vereceğimiz sıcak çikolata tarifini inceleyebilirsiniz.

Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır ve Sıcak Çikolata Nasıl İçilir?

Evde sıcak çikolata yapımı için gerekli malzemeler;

Sıcak çikolata tarifi ve sıcak çikolata hazırlama;

Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi sıcak çikolata da fazla tüketildiğinde zararlı olabilir. İçinde bulunan yağ ve şekerlerden dolayı günde bir bardağı geçmeyecek şeklide tüketilmesi önerilmektedir.

Exit mobile version