Seyahatseverlerin Kullanacağı 15 Mobil Uygulama

Yararlı kullanımlarında işlerimizi kolaylaştıran, yapacağımız planlara yardımcı olan, anlık çözümler getirebilen, birkaç tuşla dünyanın dört köşesine ulaşmamızı, bağlantılar kurmamızı sağlayan mobil cihazlar ve uygulamalar uzun yıllardır hayatımızın vazgeçilmezlerinden.

Özellikle seyahat öncesi, esnası ve sonrasında kullanabileceğiniz bu uygulamalardan 15 tanesini sizler için sıraladık.

Google Harita

Hem seyahatlerinizde, hem de gündelik hayatta çok işinize yarayacak bir uygulama. Coğrafik alanda dünyanın tamamını kapsayan Google Map detay aramalar için de son derece faydalı. Uluslar arası, şehirler arası, şehir içi arama hedeflerini nokta atışıyla içeriğinde barındırarak kullanıcılarının çok işine yaramakta.

Google Translate

Yazılı, sesli ve görsel çeviri yapabilen bu uygulama seyahatlerin ötesinde ihtiyaç duyduğumuz her an yabancı dil sorunumuzu çözmede yararlı olabilecek çok güzel bir uygulama.

Google Trips

Gideceğiniz destinasyonlarla ilgili önerilerde bulunan, gezi planlarınızı yapabileceğiniz çok tercih edilen bir uygulama.

Trip Advisor

Seyahatlerinizi planlarken size rehberlik yapabilecek bir gezi sitesi ve uygulama. Seyahat edeceğiniz yerlerde nerede kalınır, nerede yenilir, nereler görülür gibi son derece faydalı bilgilerin içermesinin ötesinde daha önce bu yerlerde bulunanların deneyimlerini de kullanıcılarına aktarmakta.

Yelp

Seyahat ettiğiniz yerlerde bulunan yeme, içme, konaklama, gezi gibi hizmetleri sunan yerlerin bilgilerini yorumlarla veren ve rezervasyonlar yapmanıza da imkan tanıyan uygulama.

Time Out

Seyahat ettiğiniz şehirde rehberiniz olacak bu uygulama sadece nerede yenir, içilir, gezilirden öte, rezervasyonlar da yapabileceğiniz bilgi ve erişimleri sağlamakta.

Airbnb

Seyahatlerinizde konaklama ile ilgili bilgileri bünyesinden barındıran bu uygulamada 30 binin üzerinden şehrin bilgileri yer almakta.

Citymapper

Toplu taşım araçları ile ilgili bilgiler veren uygulama şehir içi ulaşımlarınızda kullanabileceğiniz yardımcılarınızdan.

Moovit

70’i aşkın ülkede kullanılabilen bu uygulama da vapur, metro, otobüslerin kalkış saatleri ve ulaşım bilgileri yer almakta. Toplu taşımda işinize yarayacak.

Lounge Buddy

Özellikle aktarma uçuşlarda bekleme süresini geçirmek istediğiniz lounge salonlarını kullanımında kartınızın derecesine göre planlamayı yapan, eğer üye değilseniz bu salonlar için ücret bilgilerini veren bir uygulama.

AccuWeather

Hava durumu ile ilgili verdiği saatlik tahminlerle önlem almanızı sağlayacak son derece güzel ve yararlı bir uygulama.

Flyover Country

Offline olarak çalışabilme özelliğine de sahip olan bu uygulamada özellikle uçakla yapacağınız seyahatlerde üzerinde bulunduğunuz bölgeyi haritada işaretlediğinizde size o an bulunduğunuz konumu, üzerinde uçtuğunuz bölgenin coğrafik detaylarını bilgileriyle vermekte.

Xe Currency

Güncel bilgileriyle döviz hesaplamalarında işinize çok yarayacak bir uygulama.

Hostelworld

Kayıtlı binlerce konaklama imkan ve seçeneğini daha önce oralarda konaklamış kişilerin yorum ve puanlamalarıyla veren bir uygulama.

CouchSurfing

Farklı kültürleri buluşturan, ailelerin evlerinde kalmaya imkan tanıyan, konaklamalarda ücretsiz seçenekler sunan gezi severlerin en çok tercih ettiği uygulama.

Exit mobile version