Seyahat ve Yolculuk Mobil Uygulamaları

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri seyahat ve yolculuk yapanlar düşünülerek geliştirilen mobil uygulamaların sayısı her geçen gün artmakta. Yolculuk yapanların seyahatlerinde kolaylıklar sağlayan bu mobil uygulamalar ile artık aranılan otellere daha kolay ulaşılıyor, yolda karşılaşılan zorluklarla mücadele de eskisinden çok daha kolay. Bazen de seyahat ve yolculuk mobil uygulamaları sayesinde en ucuz seyahat yöntemleri bulunuyor ya da aynı yöne seyahat eden boş araç sahibinin benzin masrafına ortak oluyor ve seyahat daha ucuza getiriliyor.

En çok işinize yarayacak seyahat ve yolculuk mobil uygulamaları listesini sizler için hazırlayarak, seyahatlerinizde hatta gündelik şehir içi ulaşımlarınızda dahi telefonunuzda olması gereken mobil uygulamaları sizlere tanıtmak istedik. Listemize katkıda bulunmak için unuttuğumuz uygulamaları lütfen yazımızın sonuna yorum olarak önerin ve bu listenin gelişmesine sizler de katkıda bulunun.

Yolculuk Öncesi Yardımcı Uygulamalar

Packpoint – Valiz Hazırlama Uygulaması

packpoint_valiz_hazirlama_uygulamasi
Eğer sizin için de hazırlığın en zor kısmı valiz hazırlama ise Packpoint tam sizin için geliştirilmiş bir mobil uygulama. Valiz hazırlarken her adımı sizin için önceden düşünen ve kullanımı çok kolay bir uygulama.

Packpoint İndir – iPhone!
Packpoint İndir – Android!

Otel Bulma Uygulamaları

iHotel – Otel Bulma Uygulaması

ihotel_hrs_iphone_indirAlman otel rezervasyon devi HRS‘nin mobil uygulaması iHotel otel bulma konusunda belki de piyasadaki en gelişmiş mobil uygulamadır. Gerek seyahat sırasında gerekse de yolculuğunuza başlamadan önce size en doğru oteli en uygun fiyata buldurma konusunda adeta bir teknoloji harikası mobil uygulama. Çok sık seyahat eden biri iseniz ve henüz HRS firmasının bu mükemmel uygulamasını denemediyseniz, hemen ücretsiz uygulamasını indirmenizi ve geniş otel rezervasyon seçeneklerine bir göz atmanızı öneririz.

iHotel İndir – iPhone!
iHotel İndir – Android!

Uçuş ve Rötar Takip Uygulamaları

Gate Guru – Dünya Havaalanları ve Uçuşları Bilgilendirme Uygulaması

gate_guru_indirGate Guru klasik bir uçuş ve rötar takip uygulamasından çok öte bir uygulama. Dünya üzerindeki herhangi bir havaalanı ve bu havaalanındaki uçuşlar hakkında aklınıza gelecek her türlü bilgiyi bulabileceğiniz bir uygulama. Havalimanındaki anlık bütün uçuşlar ve rötar bilgileri, uçuş kapılarının krokileri, özel hizmet alınan tüm loungeların listesi ve krokileri ve havalimanları ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü detayın paylaşıldığı bir mobil uygulama. Eğer çok sık uçan biriyseniz Gate Guru tam size göre bir uygulama, kesinlikle memnun kalacaksınız.

Gate Guru İndir – iPhone!
Gate Guru İndir – Android!

Flightradar24 Pro – Uçuş Takip Programı

flightradar24_indirTüm dünyadaki havayollarına ait uçuşları canlı olarak takip edebileceğiniz en detaylı uygulama hiç şüphesiz flightradar24 tür. Flightradar24’ü bu kadar çok popüler yapan özelliği ise uygulamayı açıp telefonunuzu o an yakınınızda geçen bir uçağa doğru tuttuğunuzda size o uçağın hangi havayolunun hangi seferi olduğunu söylemesidir. Uygulamada aynı zamanda anlık olarak tüm uçuşların varsa rötar bilgileri de yer almaktadır.

Flightradar24 İndir – iPhone!
Flightradar24 İndir – Android!

Sağlığa Yardımcı Uygulamalar

Entrain – Uyku Düzenleme ve Jetlag’den kurtulma Uygulaması

entrain_jetlag_uyku_duzenleme_uygulamasiSeyahat edenlerin yerel saat ve iklim farklılığından dolayı jetlag sersemliği yaşamaları normaldir. Hele de yolculuklarındaki 2 nokta arasındaki mesefa yüksek ise bu ihtimal artar. Özellikle kısıtlı zamanlı iş seyahatlerinde bu yaşanmaması istenilen jetlag ve uykusuzluk problemi için Michigan Universitesi’ndeki bilim adamları Entrain’i geliştirmişler. İndirmenizi tavsiye ederiz!

Entrain İndir – iPhone!
Entrain İndir – Android!

Yolculuk Paylaşım Uygulamaları

Blablacar – Şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı

Blablacar-uygulamasiBlablacar, her gün trafiğe çıkan araç sayısını azaltmak ve aynı şehre giden araç ve yolcuları bir araya getirmek üzerine kurulmuş bir şehirlerarası ulaşım ve yolculuk paylaşım ağıdır. 13 ülkede 10 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren blablacar artık Türkiye pazarına da girdi.

Blablacar Nedir?

BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirdikten sonra profillerini yaratan kullanıcılar, bu yarattıkları profilleri güvenliği artırmak için Facebook profilleriyle entegre ediyorlar. Daha sonra gidecekleri yer ile yolculuk tarihlerini belirtip, aynı yolculuğu yapacak sürücüleri arıyorlar. Kendi araçlarıyla yolculuk edecek sürücüler ise yolculuklarının detaylarını, araba modellerini ve boş koltuk sayılarını yine uygulama üzerinden belirtiyorlar. Sistem yolcuların sürücüye ödeyecekleri net rakamı hesaplıyor ve sürücüler kar gözetmeksizin yol masraflarını diğer yolcularla bu şekilde paylaşıyor.
blablacar-indir
Aynı güzergahta yolculuk edecek yolcu ve sürücüler, BlaBlaCar’ın güvenilir topluluğunda karşılarına çıkan profilleri inceleyerek birlikte seyahat edeceği kişileri önceden tanıma imkanı buluyor ve seyahetin her iki taraf için güvenilir geçmesi bu sayede amaçlanıyor. Birbirlerinin fotoğraf ve kısa biyografilerini, haklarında daha önceki yolculuklarından bırakılmış yorum ve puanlamaları, sürücü yeteneklerini değerlendirip yolculuk yapacakları kişileri seçiyorlar. BlaBlaCar’da aynı yöne gidecek kişiler sadece ulaşım masraflarını en aza indirmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni insanlarla tanışarak sosyalleşme fırsatı da yakalamış oluyorlar. ‘Bayanlara özel’ bir yolculuk yapmayı tercih edenler ise, hem sürücü hem de yolcuların sadece bayan olduğu bir yolculuk da planlayabiliyorlar.

Blablacar İndir – iPhone!
Blablacar İndir – Android!

Volt – Yolculuk Paylaşım Servisi

volt4 Türk girişimci tarafından piyasaya sürülen Volt şuan için sadece iphonelara indirilebilen bir yolculuk paylaşım uygulaması. Türk yatırımcılardan aldığı yatırım ile her geçen gün büyüyen bir sosyal yolculuk ağı olan Volt, blablacar ile çok benzer bir mantıkta çalışmakta. Ağırlıklı olarak şehiriçi yolculuk paylaşmak isteyenlere mutlaka Volt’u denemelerini öneririz.

Volt İndir – iPhone!

Exit mobile version