Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?

Seyahat sağlık sigortası, ulaşım yollarından herhangi biri ile yurt içinde, yurt dışına ya da yurt dışından Türkiye’ye seyahat eden kişileri seyahatleri sırasında karşılaşabilecekleri sağlık risklerine karşı koruma altına alan özel bir sigorta çeşididir. Seyahat sağlık sigortası kapsamında sigortayı yapan kurum, seyahat sırasında ve poliçenin geçerlilik süresi dahilinde meydana gelen kaza ya da önceden bilinen bir duruma bağlı olmayan hastalık hali nedeniyle poliçede belirtilen teminatları sigortalıya sağlamakla yükümlüdür. Sigortacının yükümlülüğünü yerine getirmesi için, söz konusu sağlık risklerinin planlanan seyahat süresi dışında meydana gelmemiş olması gerekmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortasının Süresi

Seyahat sağlık sigortasının süresi, yurt dışına yapılan seyahatlerde sigortalının ülke sınırlarından çıktığının pasaportla tespit edilmesiyle başlamakta ve ülke sınırları içerisine girdiğinin pasaportla tespit edilmesiyle sona ermektedir. Yurt dışından ülkemize yapılan seyahatlerde ise; sigorta süresinin başlaması için ülke sınırları içerisine girildiğinin pasaportla tespit edilmesi gerektiği gibi, bitişi için de sınır dışına çıkıldığının pasaportla tespit edilmesi gerekmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortasının İçerdiği Teminatlar

Seyahat sağlık sigortasının teminat kapsamı sigortalının talebine göre değişebilmekle birlikte içermesi gereken asgari teminatlar şu şekildedir:

Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?

Ülkemize vize isteyen pek çok ülke yurtdışı seyahat süresince geçerli olacak seyahat sağlık sigortasını da zorunlu tutmaktadır. Vize işlemleri dışında seyahat sırasında ortaya çıkabilecek kaza, sakatlanma ya da beklenmedik rahatsızlıklara karşı seyahat sağlık sigortası önemli bir güvence olmaktadır. Seyahat sağlık sigortasını yaptırmak için, sigorta şirketlerinden teklif alınması ve tekliflerin karşılaştırılması sonucunda karar verilen sigorta şirketine talebin iletilmesi yeterli olmaktadır. Sigorta şirketi tarafından poliçenin düzenlenmesi ve sigortalı tarafından da sigorta priminin ödenmesiyle seyahat sağlık sigortası alma işlemi tamamlanmaktadır.

Exit mobile version