Sevgililer Gününde Yapabileceğiniz 10 Etkinlik

Her 14 Şubat Günü sevgilimize / eşimize özel bir gün yaşatmak için ne yapsak diye kara kara düşünürüz. Sevgililer Günü’nde yapılacak faaliyetler deyince ilk akla gelen kırmızı güller, kalp şeklindeki her şey, yemek, romantizm, mumlar, hediyeler vs. gelir aklımıza. Tabi ki özel günlerin belli başlı simgeleri vardır ve az önce saydıklarımız da Sevgililer Günü denince hemen herkesin aklına gelenlerdir. Biz bu Sevgililer Günü’nde klasik önerilerin yanında alternatif sevgililer günü etkinlikleri neler olabilir; basit ama ikinize özel neler yapabilirsiniz diye düşündük. Önerilerimizden biri belki tam size göredir kim bilir.

Onu Şımartın

Eğer kadınsanız, sevgilinizin çok sevdiği şeyler yapabilirsiniz; bowling- bilardo- langırt oynamak. Erkekseniz, sevgilinize bir spa ve masaj süprizi yapabilirsiniz. Son derece centilmence olan bu hareketlerle birbirinizi şımartıp, sevdiğinizin gönlünü bir kez daha kazanmış olursunuz üstelik.
Birlikte dolu dolu bir gün geçirmek için oldukça çok alternatif var: alışverişe, sinemaya, tiyatroya, konsere, sergiye, maça gidebilirsiniz. Bunlardan biri veya birkaçını sığdırabilirsiniz gününüze. Böyle bir gün organize edecekseniz ortak zevklerinize göre hareket etmeniz ikinizin de keyif almasını sağlayacaktır.

Mevsimler Hevesinizi Kaçırmasın

Kış pikniğine gidip hem çılgın bir gün geçirip hem de unutulmaz bir hatıra yaşayabilirsiniz. Karda kışta, inlerin cinlerin top oynadığı yerlerde baş başa yaptığınız bu pikniğin tadı damağınızda kalacaktır. Beki biraz üşüyeceksiniz ama inanın buna değer. Piknik çantanızı hazırlarken termosunuza çay almayı ihmal etmeyin. Termosunuzdan bardağınıza döktüğünüz anda dumanı tüten çayınız ve sevgilinizin yanağına konduracağınız sıcacık bir öpücük içinizi hemen ısıtacaktır. Unutmadan şunu da söyleyelim; kış mangalına en çok balık yaraşır.
Eğer 14 Şubat’ı evde geçirecekseniz, sevgiliniz o anda yanınızda değilmiş gibi, yan odadan veya mutfaktan onu ne kadar özlediğinizi / sevdiğinizi anlatan romantik mesajlar atabilirsiniz.

Yeni Maceralara Yelken Açın

Maceracı bir çiftseniz yamaç paraşütü, atv, go kart gibi açık alan aktiviteleri deneyebilirsiniz.
Buz pateni yapabilirsiniz. Hele ki bu ikinizin de ilk paten deneyimi ise tadından yenmez bir gün olacağına kesin gözüyle bakın.

El Ele Yürüyüşü Uzatın

14 Şubat günü sokaklarda, el ele ayaklarınıza kara sular inene kadar dolaşabilirsiniz. Bu uzun yürüyüşte birlikteliğinizi, ilk günden bu güne kadar yaşadıklarınızı birbirinize hatırlatıp, sevginiz hakkında sohbet edebilirsiniz. Bu gezintiyi, ilk buluştuğunuz yerden başlatıp, ilk el ele tutuştuğunuz, ilk yemek yediğiniz, birbirinizi ilk kez gördüğünüz yer vs. olarak da planlayabilirsiniz. Oldukça anlamlı ve şık bir kolaj olacaktır. Yolunuzun üzerindeki bakkaldan elma şekeri, pamuk helva, seyyar satıcıdan kestane kebap alarak çocukluğunuzu hatırlayıp, gezinizi tatlandırabilirsiniz.

Klasik Ama Etkili

Bulunduğunuz şehrin en güzel manzarasını izleyebileceğiniz bir yerde romantik bir akşam yemeği organize edebilirsiniz. En sevdiği çiçekler, en sevdiği yemekler eşliğinde en sevdiği içecek. Beraberinde iltifatları, güzel sözleri ve güler yüzü de unutmayın.

Hobi Atölyelerine Gidin

İnternetten yapacağınız minik bir araştırmayla günlük hobi atölyeleri bulabilirsiniz; yemek, pasta, çikolata, reçel, kurabiye yapımı vs. gibi. İkinizin de hoşuna gidecek bir tanesini seçip farklı bir gün ile beraber yeni bir şey de öğrenmiş olursunuz.

Medyumculuk Oynayın

İster evde ister dışarıda olun karşılıklı Türk Kahvesi içip birbirinize fal bakabilirsiniz. Sevgilinizin fincanını yorumlarken sık sık gözlerinin içine tatlı tatlı gülümseyerek bakın. Tabi ki bu fal falcının baktığına benzemesin, siz kendi duygularınızı ifade eden yorumlamalar yapın. İşiniz bitince kendi fincanınızı sevgilinize uzatmayı unutmayın ha! Bakalım o, duygularıyla sizi nasıl fallayacak. Nasıl? Eğlenceli değil mi?

Onu Yurtdışına Kaçırın

Bütçeniz el veriyorsa sevgilinize sürpriz bir yurt dışı tatili ısmarlayabilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle vizesiz gidilecek yerlerin listesini çıkarmanız, ikinizin de iş yerlerinden izinleri önceden almanız bir de sevgilinizden listenizdeki yerlerden hangisini tercih edeceğini çaktırmadan öğrenmeniz gerek.

Kamp Yapın

Her ikinizde doğayı ve doğal yaşamı seviyorsanız, güvenli bir kamp alanına geçirebilirsiniz 14 Şubat Sevgililer Gününü.Özellikle gece ateş yakıp sıcak şarabınızı yudumlayabilirsiniz yıldızları seyrederek. Şehrin ışıklarından uzak bu yerde gökyüzü daha karanlık, yıldızlar daha parlak ve nettir. Bakarsınız tam o sırada biri kayar ve ikiniz aynı anda aynı dileği tutarsınız. Yıldızlar da aşkınızın şahidi oluverir.

Nostaljik Süpriz

Sevgilinizi / eşinizi doğduğu şehre doğduğu hastaneye götürün. Çocukluğunun geçtiği sokaklarda gezinin birlikte. İlk yaşadığı evin önünde fotoğrafını çekin. Tabi ki hala yerindeyse. Nostaljik bir gün geçirmek de mümkün; kıyı köşe yerde, mütevazı bir mahalle pastanesinde muhallebi ya da supangle yiyerek Sevgililer Günü’nüzü eski Türk Film’leri tadında yaşayabilirsiniz.

Exit mobile version