Sevgililer Gününde Yalnız Olmanın 15 Faydası

14 Şubat sevgililer gününde yalnız olmak bazıları için fobi bazıları için ise bir şans olabilir. Bu biraz bakış açınızla, biraz karakterinizle, biraz da o günkü ruh halinizle alakalı bir durumdur. Biz bardağa dolu tarafından bakalım dedik.
Sevgililer Günü’nü sevgilisiz geçirecekseniz öncelikle bunun acıklı bir durum olmadığını bilmelisiniz. Nasıl ki herkes evlenmek, anne- baba olmak zorunda değilse, Sevgililer Günü’ ne sevgilisiz girilmez diye bir kural da yoktur.

 

O gün için iyi bir restoranda pahalı ve romantik bir yemek organizasyonu yapmak için hem telef olup hem bir cüzdan dolusu para harcamak zorunda değilsiniz. Kendinize de sevgilinizin sevdiği yemeklerden ısmarlama eziyetine katlanmadan, menüden istediğiniz siparişi verip istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

 

14 Şubat’ı sadece sevgiliniz / eşiniz ile değil diğer sevdiklerinizle bir arada geçirebilirsiniz. Hatta kedinizle, köpeğinizle. Unutmayın ki sizinle sevgi dolu vakit geçirmeye ihtiyaç duyan kişi sadece sevgiliniz / eşiniz değildir.

 

Hediye seçme kabusuyla uykularınızı kaçırıp, onu mu alsam, bunu mu alsam, diye bir sürü alternatif saymak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, aldığınız hediyeyi beğenecek mi beğenmeyecek mi, şayet beğenmezse trip atacak mı atmayacak mı gibi bilumum sorularla boğuşmazsınız.

 

Yok yemeğe çıkacağız yeni bir kıyafet alayım, yok saçım, yok makyajım, yok parfümüm derken neredeyse bir aylık maaşınızı bir günlük kutlamaya harcamazsınız.

 

Evde tek başınıza canınızın istediği her şeyi yaparak kendinizi derecesiz şımartıp, kahrolmak yerine mutluluklardan mutluluk seçerek Pollyanna’yı bile kıskandırabilirsiniz.

 

Aslında 14 Şubat’ta herkesin yaptığını yapmayarak kendinize kalbinizle baş başa kalabileceğiniz özel bir gün ısmarlayabilirsiniz. Böylece herkesten uzak kendinize yakın olduğunuz bir zamanla taçlanırsınız. Böylelikle herkesin derdine koşarken kendinizi ne kadar ihmal edip, uzaklaştığınızı keşfedebilirsiniz. İşte tek başına geçirilen Sevgililer Günü’nün bir faydası da içinizdeki o sesle konuşup neler olup bittiğini bir de onun ağzından dinlemek.

 

Klişelerle dolu bir güne sıkışmaktan kurtulursunuz; kırmızı güller, kalp şeklinde mumlar- balonlar- pastalar, romantizm kokan ortamlar.

 

Arkadaşlarınız, eşiniz- dostunuz hediyelere, rezervasyonlara, saça- makyaja vs. para harcarken siz önümüzdeki yaz için parmak ısırtacak bir tatil satın alıp muhteşem bir seyahat planı yapabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları onlara tek tek göstererek aslında kimin daha karlı olduğunu gösterirsiniz onlara. İçlerinde minik bir haset oluşturacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.

 

Geleneklerin, klişelerin, alışıldık durumların sıradan insanı olmaktan kurtulup ayrıcalıklı azınlığa dahil olabilirsiniz.

 

Onun sevgilisi şöyle hediye almış, bunun eşi böyle bir kutlama yapmış gibi kıyaslamalara maruz kalmazsınız.

 

Sevgilisiz geçirdiğiniz her 14 Şubat sizi biraz daha olgunlaştırıp aşk ile mayalayarak harika bir ilişki / evlilik için ideal bir eş haline getirir.

 

14 Şubat Sevgililer Günü kutlaması yapan kişileri gözleyerek olası sevgililik zamanlarınız için kullanabileceğiniz birbirinden farklı taktikler araklayabilirsiniz.

 

Başınıza gelecek sevgilisiz bir 14 Şubat belki de kafanıza eden ”dank”tır. Hayatınızdaki kişinin kadrini kıymetini bilmeniz için verilen bir şanstır, ödüldür aslında; hemen karalar bağlayıp depresyon hazırlıklarına başlamayın. Belki sevgiliniz yok ama unutmayın ki madalyonun diğer yüzüne bakınca da yeni bir aşka yelken açmak için eşsiz bir sevgili adayısınız.

 

Sevgilisi olmayan diğer arkadaşlarınızla bir olup ”Sevgili ‘sizler Günü” akımı başlatabilirsiniz. Hatta sevgilisiz geçirdiğiniz her yıl için 2. sini, 3. sünü kutlayarak geleneksel hale getirebilirsiniz. Böylece başlattığınız bu yeni kutlama günü dalga dalga yayılarak uluslar arası bir festivale dönüşebilir .

 

Her şeyden önce sevgilisiz de yaşanabileceğini öğrenmiş olursunuz. Asıl olan sevgili’siz kalmak değil, sevgi’siz kalmamaktır.

Exit mobile version