Sevgililer Gününde Romantik Bir Kaçamak İçin Gidebileceğiniz 8 Rota

14 Şubat’a çok az kaldı. Rutin hayat döngüsünden biraz olsun sıyrılıp sevgilimle şöyle güzel bir tatil yapasım var dediğinizi duyar gibiyiz.
Cennet vatanımızın bir birinden güzel yöreleri, beldeleri sizleri bekliyor. Sevgililer günü tatili için birkaç günlük program yapabileceğiniz Uludağ, Kapadokya, Abant, Ağva gibi romantizmin doruklarda yaşandığı tatil bölgelerinden birini seçerek plan yapmaya başlayabilirsiniz.
Kış mevsiminin en güzel günlerini yaşadığımız Şubat ayında kar beyazın en güzeline boyanacak, yeşilin derinliğinde kaybolacak rotaların bir kaç tanesine hemen bir göz atalım.

Bursa / Uludağ

Ülkemizin en gözde, en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. Uzun yıllardır turistik düzeyde hizmet veren çok önemli bir destinasyondur. Coğrafi açıdan merkezi yerde bulunması bu rotaya ulaşılmasında kolaylık sağlıyor. Kar sporlarının alabildiğince eğlencenin olabildiğince yaşandığı günlerin ve gecelerin mekânı, Marmara’ nın en yüksek dağı, ulu bir dağ Uludağ. Fantastik doğasıyla birlikte büyüleyici kayak pisti tutkunları için olağan üstü panoramik görsellik sunmakta. Uludağ özellikle kış sporlarından hoşlananlar, sessizlikten ziyade hareketli bir tatil arayışında olanlar için ideal. Eğer siz ve sevgilinizin de tercihi böyle bir tatilse, Uludağ tam sizin yeriniz.

Nevşehir / Kapadokya

UNESCO Dünya Mirası’na alınarak da tescillenen Dünya harikalarından biri olan Kapadokya; Erciyes’in küllerinde canlanan olağan üstü doğası, engin tarihi, mitolojilere bezenmiş perspektifi, bir dönemin inanç merkezi, sadece yerin üstü değil, altında da hayat bulan yerleşimleri ile dört mevsim farklı yaşayabileceğiniz eşsiz bir yerdir. Göreme, Ürgüp, Derinkuyu, Zelve, Avanos’u mutlaka gezmenizi öneririz. Zemini kaplayan, peri bacalarına tutunan karlar kış mevsiminde sizi başka âlemlere götürecek. Yerden başka, gökyüzünden bir başka kadraj verir Kapadokya, o nedenle balon turuna katılmayı da ihmal etmeyin, sevgilinizin ayaklarını yerden kesin.

Bolu / Abant

Köknar, kayın, çam ağaçlarıyla göz alabildiğine uzanan ormanları, nilüfer çiçekleri ve sazlıkların kıyılarını süslediği gölüyle sizlere doyumsuz bir tatil seçeneği sunan bir tatil beldesi Abant. 1328 metreye ulaşan yükseltide ağaçların arasına serpiştirilmiş gibi duran yaylaları ile göl kıyısında gezintinin keyfi sunar. Yedi kilometrelik kıyı boyunu yürüyerek, faytonla, bisikletle ve atla turlayabilirsiniz. Kış mevsiminde çevrenin karlı manzarası olağan üstü güzeldir. Hem romantik, hem de huzurlu bir sevgililer günü tatili için listede olmazsa olmazlardan.

Kocaeli / Kartepe

Marmara’nın en önemli ve güzel kayak destinasyonlarından biri olan Kartepe bölgenin üçüncü en yüksek dağı. Son yıllarda ününü giderek artıran kayak merkezlerinden biri olmasına karşılık fazla kalabalık yerlerden hoşlanmayanlar için de idealdir. Sadece kar sporları değil trekking sevenler için de harika bir rota olabilir. Bulutlardan arınmış bir gökyüzü size Kartepe’nin doruklarından deniz manzarası da hediye ediyor, ayaklarınızı bastığınız yer beyaz, gözlerinizin uzanabildiği yer mavi. Bu ayrıcalıklı tatil merkezinin hem İstanbul, hem de Ankara’ya yakın olması Kartepe’ yi ulaşım açısından vazgeçilmez kılıyor.

İstanbul / Ağva

İstanbul’a son derece yakın, Göksü Deresi ve Karadeniz kıyısında yer alan Şile’ye bağlı şirin belde Ağva tatil için ideal yerlerden biridir. Tatlı suyun tuzlu su ile buluştuğu yörede yemyeşil doğanın tadını doyasıya çıkartmak mümkün. Göksu Deresi’nin kıyısına sıralanmış oteller hizmette kusur etmiyor,size birbirinden leziz damak tatları sunuyor. Ağva merkezdeki keseye uygun restoranlarda taze balık yemek her zaman mümkün. Sevgilinizle baş başa geçireceğiniz zaman dilimlerinde doğa yürüyüşleri yapmayı da mutlaka ekleyin.

Kastamonu / Ilgaz

Köknar, karaçam, kızılçam ağaçlarının yanında envai çeşit bitki örtüsüyle bezeli bir doğa harikası. Her mevsim gezilesi, görülesi, kalınası yerlerden biri olan Ilgaz Dağı Milli Parkı kış mevsiminde kayak sporuna ilgi duyan çiftler için enfes ortamlar sunuyor. Milli Park içinde yer alan Ilgaz Kayak Merkezi’ nin üç doğal pisti Aralık – Nisan ayları arasında faal. Sahip olduğu yoğun bitki örtüsü beraberinde yaban hayvanlarını da gündeme getiriyor, o nedenle yürüyüş yapmaya pek uygun olmayan bir yöre. Eğer denk gelirse lapa lapa yağan karın keyfini sevgilinizle çıkarmaya bakın ve özellikle gece, konakladığınız yerin dışına çıkın, karların arasında kadehlerinizi buluşturun.

Çanakkale / Kaz Dağları

Yoğun kent ortamının karmaşasından bir süre uzaklaşıp sevgilinizle baş başa sükûnet ve huzur bulacağınız bir yer mi arıyorsunuz? Kaz Dağları bunun için bulunmaz nimet. Antik dönemde İda Dağı olarak isimlendirilen bölge aynı zamanda zengin mitolojik ögelerin de adresi. Bitki, toprak, atmosfer özellikleri Kaz Dağları’na ayrı bir statü de kazandırıyor, en fazla oksijen üreten bölge açısından dünyada ikinci sırada, Ege’ nin akciğeri vazifesini üstlenmiş durumda. Toprağında yetiştirdiği 21 endemik bitki türü Kaz Dağları’ nın bir başka ayrıcalığı. Kış mevsiminde de görülesi şelaleleri, dereleri, küçük yerleşim yerleriyle trekking yapılacak çeşitliliklere de sahip. Bu olağan üstü rotada sevgilinizle sırtınızı yeşil / beyaz dağlara yaslayıp Ege Denizi’nin görsel keyfini çıkarın.

Rize / Ayder

Engin dağların zirvesinde, zirvesine tutunan eteklerinde sessizliğin sesidir Ayder. Son yılların gözde turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası bünyesinde barındırdığı ulu ormanları, heybetli dorukları, coştukça coşan Fırtına Deresi, cana yakın sıcakkanlı misafirperver sakinleri, bir birinden lezzetli yöresel yemekleriyle yılın dört mevsimi gidilebilecek destinasyonlardan biri. Yöre tatilcilerine çeşitli konaklama seçeneklerini sunmakta. .

Exit mobile version