Sevgililer Günü Evde Nasıl Kutlanır?

Sevgililer gününün tarihçesi 3. yüzyılda Aziz Valentinus’un gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentinus, gizli nikâhlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir.

İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentinus M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır. Bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Biz de sevgili veya eşlerinizle evinizde sevgililer gününü nasıl kutlayabileceğiniz konusunda birkaç keyifli fikir vermek istedik. Fakat peşinen şunu söyleyelim ki; sevdiklerinize vereceğiniz en güzel hediye zamanınız ve sevginizdir. Onu sımsıkı kucaklayıp “seni seviyorum’” deyin. 14 Şubat’ı içten, samimi, eşsiz ve unutulmaz kılmak için hazırladığımız önerilerimizi sizinle paylaşıyoruz. Birbirinden güzel nice sevgililer günü geçirmeniz dileğiyle.

Onun İçin Hazırlanın

Sevgilinizin/ eşinizin en sevdiği kıyafeti giyin. Kahvaltı etme şansınız varsa, özenle hazırlanmış bir sofra güzel bir başlangıçtır. O gün cep telefonlarınızı kapatın, televizyonu da açmayın. Baş başa sohbetin ve sevginizin tadını çıkarın. İlk tanıştığınız andan başlayarak birlikte yaşadığınız en güzel anılardan konuşup birlikteliğinizi pekiştirin.

Yemekler Ve Süslemelerle Evinizi Isıtın

Birlikte mutfağa girip akşam için en sevdiğiniz yemekleri hazırlayın, bir de kalp şeklinde pasta yapabilirsiniz. Pastanızı kırmızı hamurla kaplamayı unutmayın. Krem Şanti ile üzerine ‘’seni seviyorum’’ yazabilirsiniz.

Tüm gününüzü evde geçirecekseniz atmosferi her zamankinden farklı yaparak gününüzü daha da renklendirebilirsiniz. Bunun için balonlar, mumlar, çiçekler kullanabilirsiniz. Sevgilinize kırmızı güller sipariş ederseniz klasik ama etki gücü garanti olan bir hamle yapmış olursunuz.

Birbirinizi Şımartın

Gün boyu birbirinizi şımartın. Öğlen yemeğinde ev pikniği yaparak değişik bir sevgililer günü geçirebilirsiniz. Bir seçenek de balkon ya da bahçeniz varsa, kış mangalı yapmak. Önceden temin edeceğiniz yüz boyaları ile birbirinizin yanaklarına kırmızı kalpler yapın.

Birlikte çekilmiş bir fotoğrafınızı çerçeveletip görebileceği bir yere asabilirsiniz. Birlikte çekilmiş fotoğrafınız yoksa fotomontaj tekniğinden faydalanabilirsiniz. Fotoğraflarınızdan oluşan bir kolajı cd’ye aktarıp izleyebilirsiniz. Veya ikinizin fotoğraflarından oluşan bir albümü görebileceği el altı bir yere bırakın. Bir alternatif de İkinizi tamamlayan bir puzzle hazırlatın. Karıştırdığınız parçaları beraber birleştirmeye çalışın; birbirinizi tamamlayın.

Kendinize Güvenin

El yazınızla, sevgilinize hayatınızdaki değerini anlatan bir mektup yazıp yüzüne okuyabilirsiniz. Satırlarınıza sevgilinizin en güzel özelliklerini de iliştirin. En sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuar oluşturup tam karşısına geçin ve kendinizden emin biçimde mini bir konser verin.

Resim yapma yeteneğiniz varsa ikinizin resmini çizin, şiir yazma yeteneğiniz varsa ikinizin şiirini yazın, şarkı yazabiliyorsanız ikinizin bestesini yapın, yaratıcılığınızı konuşturup ikinizin öyküsünü yazın, karşısına geçip yüksek perdeden okuyun. Coşkunuza o da kapılsın. Bu, günün anlam ve önemine yapacağınız isabetli bir vurgu olacaktır.

Elinizden örgü işi geliyorsa, kaşkol, bere örüp göz nurunuzla mutlu edebilirsiniz sevgilinizi. Hele bir de tuttuğu takımın renklerini seçmişseniz, değmeyin keyfine.

Klasik Ama Etkili Bir Akşam Yemeği Hazırlayın

Sıra geldi romantik bir akşam yemeğine. Yemeği ellerinizle pişirmeniz sevgilinize/ eşinize kendini özel hissettirecektir. Masanızı çiçek ve mumlarla süslemeyi de ihmal etmeyin. Sofranızdaki yemek ve içecekleri sevdiğinizin zevkine göre seçmeniz geceyi daha kusursuz kılacaktır. Elbette fonda duygusallığınızı arttıracak bir müzik olmalı. Bütçeniz uygunsa akşam yemeğinde size eşlik etmesi için bir kemancı ile anlaşabilirsiniz. Böylece sevgilinize ömrünce unutamayacağı bir an yaşatmış olursunuz. Kalp şeklinde hazırlayacağınız kanepeleri sehpanın üzerine koyup gün boyu atıştırabilirsiniz. Bu kadar hazırlık yapmışken en sevdiğiniz arkadaşlarınızı eve davet edip “mutlu çiftler” partisi verebilirsiniz.

Romantizm İçin Gül Ve Mumu Es Geçmeyin

Romantizmin hızını kesmeden bir aşk filmi izleyebilirsiniz. Biriniz filmi hazırlarken diğeriniz mısır patlatabilir.
Uçan balonların iplerine asacağınız sevgi notları veya fotoğraflar keyfinizi arttırabilir.
Gecenin sonunda yatak odanıza gül yaprakları ve mumlardan romantik bir yol yapmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version