Sangria Nasıl İçilir?

Sangria, İspanyol kültürü denildiğinde akla gelen ilk içkilerden biri. Kelime anlamı ‘’kutsal kan’’dır. Ana malzemesi şarabın, tercihe ve mevsimine göre meyve, portakal suyu, şeker, rom veya votka ile harmanlanmasından oluşan sangria hem hafif hem de lezzetli bir içkidir. İçerdiği meyveler tercihe göre değişebilir. Alkol oranı da tamamen hazırlanışına bağlıdır.

Sangria Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
Yarım şişe kırmızı şarap
1 su bardağı rom
1 limon
3 adet portakal
1 adet elma
1 adet armut
Bir avuç kış çayı
2 adet tarçın çubuğu
3 yemek kaşığı şeker
Geniş bir kase
1 adet tahta kaşık
1 adet cam sürahi
1 adet kepçe
Ayaklı, orta büyüklükte şarap kadehi

Hazırlanışı:

Sangria Nasıl İçilir?

Sangrianızı kadehlere doldurmadan önce kadehlerin ağzını karışıma değdirin. Ardından da şekere bulayın. Böylece daha hoş bir tat ve daha şık bir sunum elde edebilirsiniz. Sangrianızı kaseden kepçe yardımıyla kadehlere dökün. Böylece meyve parçalarını da kadehinize koyabilirsiniz. Tercihinize göre kase yerine ağzı geniş cam bir sürahi de kullanabilirsiniz. Kadehe iki parça nane ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Ayrıca kadeh ağızlarını şekere banmayı tercih etmezseniz direk hazırladığınız karışımın içine iki yemek kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Eğer bu yöntemi tercih ederseniz şekerin eridiğine emin olana dek sangriayı karıştırın.

Exit mobile version