Salep Nasıl İçilir?

Salep, orkide ailesinin bir çok türünden toz olarak üretilen sıcak bir içecek türüdür. Genellikle kış aylarında tüketilen salep, Osmanlıdan günümüze kadar içimizi ısıtmaya devam etmektedir. Türk kültürüne ait olan bu sıcak içecek üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Süt ve su ile birlikte kullanıldığında şişerek koyu bir kıvam alır. Bu özelliği sayesinde içilmesinin yanında genellikle dondurma yapımında da kullanılır.

Salep koyu kıvamıyla birlikte ağızda mayhoş bir tat bırakır ve bu tat sayesinde içen herkesi müdavini yapar. Genelde verdiği lezzet yönüyle tercih edilen salebin faydaları bir çok kişi tarafından bilinmemektedir.

Salebin faydaları nelerdir?

Kış aylarında soğuktan korunmak için tüketilen salebin faydalarını sıralamak gerekirse;

Genellikle raflarda toz halinde ve paketlenmiş karton kutularda görülen salep evde de yapılabilir. Uygun adımları izleyerek siz de daha sağlıklı ve daha güvenilir şekilde salebi evde kendiniz üretebilirsiniz.

Salep Nasıl Yapılır?

Ülkemizde özellikle kış aylarında salebin çok tüketilmesi üreticileri sunum alternatifleri yaratmaya itmiştir. Küçük paketler halinde toz olarak ya da UHT kutularda ısıtılmaya hazır, sıvı kıvamda satışa sunulan salep çeşitleri herhalde en çok tüketilen salep şeklidir. Fakat geleneksel formda gerçek salep nasıl yapılır sorusunun cevabı saf salepte. Aktar ya da hiper marketlerde bulabileceğiniz saf salep ile de kolayca gerçek salep yapabilirsiniz.

Gerçek salep yapımı

Exit mobile version