Salatalık Çorbası Nasıl İçilir?

Salatalık, kabak ailesine ait bir bitki türüdür. Ana yurdunun kuzey Hindistan olduğu düşünülen salatalık çok uzun yıllardır sofralarımızda ki yerini korumaktadır. Salatanın olmazsa olmazı konumunda olduğu gibi cacıktan kozmetik ürünlerin yapımına kadar bir çok alanda kullanılır. Özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen salatalık içeriğinde bir çok vitamin ve mineral barındırır. Geniş tüketiminin yanında salatalığın ayrıca birden çok faydası da bulunmaktadır.

Salatalığın Faydaları Nelerdir?

Tadıyla bugünkü yerini alan salatalığın yapısında bulunan B ve C vitaminleri ve mineralleri ile bir çok faydası bulunmaktadır. Salatalığın faydalarını sıralamak gerekirse;

Daha bir çok faydası bulunan salatalık hemen hemen her alanda kullanılır. Türk mutfağında özellikle cacık yaparken kullanılan salatalık özellikle yaz aylarında serinletici bir etki bırakır. Kabuklarından çekirdeklerine kadar tüketilebilinen salatalık çorba yapımında da kullanılır. Vereceğimiz salatalık çorbası tarifiyle sizde evinizde bu lezzeti tadabiliyor olacaksınız.

Salatalık Çorbası Nasıl İçilir?

Salatalık çorbası hazırlamak için gerekli olan malzemeler;

Salatalık çorbasının yapılışı;

  1. Öncelikle 5 adet salatalığın kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölerek iç kısımındaki tohumları çay kaşığı yardımıyla alın.
  2. Hazırladığınız salatalıkları ister küçük ister ise orta büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
  3. Orta ateşteki tencerenin içine tereyağını ilave edin ve eritmeye başlayın.
  4. Tereyağı eridikten sonra soğanları ve sarımsakları içine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Hemen ardından salatalıkları ilave ederek yaklaşık dört dakika daha kavurmaya devam edin.
  6. Tavuk suyu ile birlikte tuz ve karabiberi ilave edin ve kaynatmaya başlayın.
  7. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı su, krema ve mısır ununu karıştırın. Üstüne kaynamaya başlayan karışımdan bir kepçe ilave edin ve karıştırarak çorbanın içine ilave edin.
  8. İki yada üç dakika karıştırmaya devam edin ve tekrar kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak on beş dakika daha kaynatmaya devam edin, on beş dakikanın sonunda çorbanın altını kapatın.
  9. Üstüne arzuya göre dere otu yada ceviz ile birlikte sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Exit mobile version