Roma’da Nerede Kalınır?

Roma’ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız ve seyahat planınızı kendiniz yapıyorsanız kafanızdaki en önemli soru muhtemelen ‘Roma’da nerede kalınır?’ olacaktır. Roma; her bütçeye, her tarza uygun otelleri içerisinde bulunduran turistik bir İtalyan şehridir. Roma aynı zamanda büyük bir şehirdir, ulaşım imkânları son derece gelişmiştir. Dolayısıyla önemli noktaları birbirine çok uzak diyemeyiz. 3-4 gün içerisinde tüm şehri hızlı bir tur ile gezip görmüş olabilirsiniz. Müzeleri ve kiliseleri saymıyoruz.

İnternet sitelerinde 8000’den fazla Roma oteli olduğunu düşünürsek vereceğimiz Roma otel tavsiyeleri mutlaka size yardımcı olacaktır. Roma’da konaklama açısından dikkat edilecek en önemli nokta otel veya hostellerin metro ve otobüs duraklarına yakın mesafede bulunması olacaktır. Roma’nın hem metro ve tren ana istasyonu hem de havaalanı otobüslerinin varış ve kalkış noktası olan Termini İstasyonu çevresi konaklama için idealdir. Bu bölge turistik açıdan fazla tercih edildiğinden konaklama ücretleri de fazladır. Bunun önüne geçmek için erken rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Termini’ nin yanı sıra Piazza di Spagna, Vatikan Şehri, Kolezyum ve Piazza Navona bölgelerini de konaklamak için düşünebilirsiniz.

Roma’yı iyice anlamak ve tam olarak gezebilmek için bölümlere ayırmak gerekir. Roma’yı 3 bölüme ayırabiliriz; Tarihi Roma, Vatikan ve Modern şehir merkezi olarak. Bu üç alanı gezerek Roma’nın gezilip görülebilecek bütün değerlerini görmüş olursunuz.

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere Katolikler için büyük öneme sahip olan Vatikan nehrin sol tarafında yer alıyor. Tarihi ve modern merkez ise nehrin sağında kalıyor.

Merkezdeki otellerin daha pahalı olduğunu düşünürsek merkezden biraz uzaklaşmak gerekiyor. Roma Termini olarak bilinen ana tren istasyonunu görselin hemen sağ kenarında görebilirsiniz.

Burası başta metro, belediye otobüsü, özel tur otobüsü gibi birçok ulaşım ağının ana merkezi. Ayrıca havaalanı şehir merkezi arası sefer yapan hızlı tren ve havaalanı servileri de yine buradan kalkıyor. Termini’ den metro ya da belediye otobüsleri ile dilediğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer yürümek isterseniz de burası merkezdeki yerlere 25-30 dk uzaklıkta. Roma’da nerede kalınır? diye bölge soran ziyaretçilere her zaman ilk cevabım üstte anlattıklarımdan dolayı “ Termini ve çevresi” oluyor.

Roma’da Nerede Kalınır? Sizler için Seçtiğimiz En iyi Roma Otelleri:

Hotel Montecarlo


Termini’ye 5 dakika yürüme mesafesindeki bu otel wifi hizmeti, temiz ve ekonomik oluşu nedeniyle tercih edebileceğiniz bir oteldir. Bu linkten otelin oda fiyatlarını görebilirsiniz.

Hotel Impero


Roma Forumu ve Kolezyum’a yürüyerek 15 dakika, Repubblica metro istasyonuna da 250 metre uzaklıktadır. Konumu nedeniyle seçebileceğiniz bir oteldir. Hotel impero oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

Hotel Quirinale


Kolezyum’a yürüyerek 20 dakika uzaklıkta bulunan otel, 19. Yüzyıldan kalma tarihi binada hizmet vermektedir. Hotel Quirinale’deki oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

Hotel Contilia


Hotel Contilia, Roma Termini Tren İstasyonu’na sadece 200 metre mesafededir. Santa Maria Maggiore Bazilikası, otele 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. Kahvaltı açık büfe tarzındadır. İçecekler gün boyunca açık barda servis edilmektedir. Otelin ilgili personeli konuklara yakınlardaki restoranlarla ilgili önerilerde bulunabilirler.
Popüler alışveriş caddesi Via Nazionale’ye yürüyerek 10 dakikada ulaşılabilmektedir. Kolezyum ve Trevi Çeşmesi, Termini Metro İstasyonu’na 2 durak uzaklıkta yer almaktadır. Hotel Contilia’nın oda fiyatlarını görmek ve rezervasyon yaptırmak için bu linke tıklayın.

Hotel Serena


Hotel Serena köşedeki Termini Tren istasyonuna yürüme mesafesinde yer alır. Bölgede pek çok tipik restoran bulunmaktadır. Hotel Serena’nın samimi personeli Roma hakkında bilgiler, şehir turları ve birçok simgesel yapıya giden özel servisler (ek bir ücret karşılığında)sağlayabilir. Serena’nın her odası zarafeti ve otelin tarzını yansıtır. Bir açık büfe kıta kahvaltısı barda günlük olarak (07:30 – 10:00) sunulmaktadır. Oda fiyatlarını görmek ve rezervasyon yaptırmak için bu linke tıklayın.

Hotel Bergamo


Roma Termini Tren İstasyonu’na 100 metre uzaklıkta yer alan ve bu sayede konuklarına kentte muhteşem ulaşım bağlantıları sağlayan Hotel Bergamo, TV’li odalar sunmaktadır. Tesisin ortak alanlarında ücretsiz WiFi erişimi sağlanmaktadır. Önemli turistik yerlerin tümüne kolayca ulaşılabilir. Trevi Çeşmesi ve Kolezyum metroyla sadece 2 durak uzaklıktadır. Sıcak içecek, kruvasan ve reçelli ekmekten oluşan tatlı İtalyan kahvaltısı için fiş satın alabilirsiniz. Tesisin yanındaki bir kafede kahvaltı servis edilmektedir. Oda fiyatlarını bu linkten görebilirsiniz.

Hotel Luciani


Roma’daki konaklamanız sırasında toplu taşıma araçlarından yararlanmak istiyorsanız, Termini İstasyonu’na yakın olmayı seçmek mantıklı bir tercihtir. Hotel Luciani, istasyona yalnızca 50 metre uzaklıktadır. Ortak alanlarında ücretsiz Wi-Fi erişimi sunan otelin lobisinde ücretsiz internet istasyonu vardır.

Bir aile tarafından işletilen bu otel 1950 yılında faaliyet göstermeye başlamış ve 2000 yılında tamamen yenilenmiştir. Güler yüzlü personel size birçok konuda turistik ipuçları ve bilgiler verebilir. Luciani Hotel, şehrin başlıca alışveriş caddesi Via Nazionale’ye ve San Lorenzo semtindeki popüler gece hayatı mekanlarına sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir. Kolezyum’a sadece 2 duraklık bir metro yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

Roma Boutique Hotel


Roma Boutique Hotel, adını aynen yansıtmaktadır. Via Veneto’nun arkasındaki zarif bir binada yer alan kaliteli küçük otel, Trevi Çeşmesi’ne birkaç dakika mesafededir. Roma Boutique Hotel ücretsiz Wi-Fi ve bazıları balkonlu olan geniş ve konforlu odalar sunmaktadır. Kahvaltı, istediğiniz zaman odanızda servis edilmektedir. Roma Boutique Hotel’de, hoş bir konaklama geçirmeniz için özen gösteren, güler yüzlü ve nazik personel tarafından verilen hizmetlerin keyfini çıkaracaksınız. Oda fiyatlarını öğrenmek için bu linki tıklayın.

The Roma House


Roma’da merkezi bir konuma sahip Roma House, Termini Tren İstasyonu’na 350 metre mesafededir. Tüm alanlarında ücretsiz Wi-Fi erişimi sunan tesiste teras ve klimalı odalar mevcuttur. Roma House’taki tüm odalar düz ekran TV ve kasa ile donatılmıştır. Özel banyoda saç kurutma makinesi vardır. Konuklar 5 bilgisayar bulunan bir odayı ve tam donanımlı ortak mutfağı ücretsiz olarak kullanabilirler. Ortak alanlarda Sky kanalları yayınlanmaktadır. Terasta restoran hizmetinin yanı sıra yaz boyunca çok çeşitli atıştırmalıklar da sunulmaktadır. İspanyol Merdivenleri metroyla 4 durak, Kolezyum ise 2 durak uzaklıktadır. Oda fiyatlarını görmek ve rezervasyon yapmak için bu linke tıklayın.

Exit mobile version