Psikolojik Destek Almak İçin 10 Neden

Kötü ekonomik koşullar, işten çıkartılmalar, eşimiz ve ailemizle yaşadığımız problemler, ayrılıklar, çatışmalar, zamansız kayıplar ve günlük yaşamda karşılaştığımız saymakla bitmeyecek, ruhumuzu daraltan, nefesimizi kesen onlarca problem…

Her gün yaşadığımız, kendimizi kötü hissetmemize neden olan problemleri şöyle bir gözümüzün önüne getirdiğimizde duygusal ve fiziksel olarak sağlıklı bireyler olarak kalabilmek bile başlı başına bir mucize gibi görünüyor. Ancak yalnız değiliz; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre günümüzde dünya üzerinde yaşayan her dört kişiden biri yaşamının belirli bir döneminde bir psikolojik rahatsızlık yaşıyor ya da psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor.

Birçok kişi için terapi genellikle kriz dönemlerinde, son çare olarak tercih edilen bir destek yöntemidir. Ancak psikolojik destek alan kişilerle ilgili doğru bilinen yanlışlar yazımızda da bahsettiğimiz gibi, duygu ve düşüncelerimizi alanında uzman bir psikolog ile paylaşmak çok daha mutlu, sağlıklı ve bilinçli bir yaşama ulaşabilmenin en rahat yoludur.

Psikolojik Destek Almak Normaldir!

Duygu ve düşünceleriyle ilgili psikolojik desteğe ihtiyaç duyan ancak ilk adımı atmaktan çekinen kişilerin en büyük çekincelerinden biri çevreleri tarafından bundan böyle “deli” ya da “sorunlu” gibi sıfatlarla anılacakları endişesidir. Herhangi bir fiziksel sağlık sorununda nasıl rahatlıkla o konuda uzman bir doktora gidiyorsak psikolojik sağlığımızı ilgilendiren, bizi strese sokan konularda da alanında uzman bir psikolog ile görüşmemiz son derece normaldir.

Psikolojik Destek Almak Sağlığınıza İyi Gelir!

Sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadan fiziksel olarak sağlıklı olmak da mümkün değildir. Duygusal olarak bizi strese sokan olaylardan sonra alkol, sigara, aşırı yeme gibi problemli davranışlara yönelmemiz aslında bu durumun en büyük kanıtıdır. Günümüzde kanser gibi ciddi sağlık problemleri yaşayan kişilerin artık fiziksel tedavilerinin yanında mutlaka psikolojik destek aldıklarını da görüyoruz. Bir bütün olarak sağlıklı bireyler olabilmek için fiziksel, duygusal ve düşünsel yaşantımızda denge olması şart.

Psikolojik Destek Almak Sevdiklerinizle İlişkilerinizi Güçlendirir!

Birçoğumuz için çevremizi saran insanlarla kurduğumuz ilişkiler çok önemlidir. Sosyal canlılar olarak yakınlarımızla kurduğumuz ilişkilerin yaşantımızın büyük bölümünü kaplaması, burada yaşadığımız iletişim problemlerinin tüm enerjimizi etkilemesi de bu nedenle son derece normal. Günlük hayat koşturması zaten hepimiz için başlı başına bir stres kaynağı yaratırken, herkes sürekli meşgulken sevdiklerimizle kurduğumuz ilişkileri ikinci plana atabiliyoruz. Psikologlar empati yetenekleri son derece kuvvetli, eğitimli dinleyicilerdir. Evlilik, aile, çocuklar, iş yerindeki çevreniz, dost gibi görünen düşmanlarınızla yaşadığımız deneyimleri rahatlıkla psikoloğunuzla konuşabilirsiniz.

Psikolojik Destek Yaşamdaki Amacınızı Bulmanıza Yardımcı Olur!

Psikoloğunuz görüşmeniz esnasında sizi çok daha derin bir seviyede tanıyıp zihninizin derinliklerinde gömülü olan istek, heyecan ve arzularınızı yeniden keşfetmenize yardımcı olur. Böylelikle siz de kendinizi daha derin bir seviyede yeniden tanıyıp yaşamınıza sizi daha mutlu edecek yeni bir yön çizebilirsiniz!

Psikoloğunuz Sizi Tarafsız Olarak Dinler!

Birçok kişi yaşadıkları problemleri yakınlarıyla ya da aileleriyle konuşmanın bir psikoloğa gitmekten daha faydalı olacağını düşünür. Ne de olsa sizi en iyi tanıyan insanlar onlardır!.. Ancak bir psikolog ile gerçekleştireceğiniz terapi görüşmelerinin size sağlayacağı en büyük değerlerden biri, konu hakkında uzman bir kişinin sizi tarafsız olarak dinlemesi ve yaşadıklarınıza objektif bir perspektiften bakabilmenizi sağlamasıdır.

Terapi Özgüveninizi Yeniden Kazanmanızı Sağlar!

Bir psikolog ile görüşmekten bizi alıkoyan en büyük nedenlerden biri de yıllardır özenle yastık altı ettiğimiz problemlerimizin gün yüzüne çıkmasından duyduğumuz korkudur. Bu problemler bir kere gün yüzüne çıktığında ya onlarla baş edemezsek? Ya her şey olduğundan daha kötü bir hal alırsa?.. Terapi tam olarak da burada devreye girer aslında. Geçmiş travmalarımız ve bu travmalar nedeniyle şu anda yaşadığımız duygusal gelgitlerle nasıl başa çıkabileceğimizi, duygularımızı kabullenmeyi ve gerektiğinde bu duyguları nasıl yönetebileceğimizi en doğru şekilde psikoloğumuzdan öğrenebiliriz. Tüm bunları öğrenirken, yaşamımızın kontrolünü yeniden elimize alarak özgüvenimizi de yeniden şekillendirir ve geri kazanırız.

Terapi Sizi Ödevlere Boğan Bir Okul Değildir!

İlk defa bir psikoloğa gidecek kişilerin bu kararı ertelemelerinin altında yatan nedenlerden biri de psikoloğun kendilerini ödevlere, egzersizlere boğacağı kaygısıdır. Oysa psikolog; eğitmen, yargıç, kural koyucu, ahlakçı değildir. Öğretmez, yargılamaz, etiketlemez, eleştirmez, sorgulamaz, kınamaz, tanı koymaz. Terapide en önemli olan şey psikoloğunuzla kurduğunuz iletişimdir.

Psikologları Şaşırtmak Kolay değildir!

Psikologlar uzmanlıkları gereği, profesyonel yaşamları boyunca birçok kişisel öykü dinlerler. Her ne kadar yıllardır içinizde tuttuğunuz sırları psikoloğunuzun sizi yargılayacağı endişesiyle açmaktan çekinseniz de muhtemelen çok daha benzersizlerini daha önce duymuşlardır ve sizi asla yargılamazlar.

Psikoloğunuzla Yalnızca Ofis Ortamında Görüşmek Zorunda Değilsiniz!

Zamanın böylesine değerli olduğu günümüzde psikoloğunuzla görüşebilmek için kilometrelerce yol gitmenize, trafikte saatler kaybetmenize, zaten dolu olan ajandanızı daha da sıkıştırmanıza hiç gerek yok. Artık bilgisayarlardan ve cep telefonlarından bile rahatlıkla kullanılabilen online terapi uygulamalarıyla hem çok daha ekonomik olarak hem de dilediğiniz zaman görüntülü görüşme ya da telefon yoluyla psikolojik destek alabilirsiniz.

Psikolojik Destek Pahalı Değildir!

Özellikle büyük şehirlerde saat ücreti 180 TL ile 500 TL arasında değişen psikolojik destek seansları elbette birçoğumuzun harcama sınırının üzerinde kalabiliyor. Ancak git gide artan online terapi uygulamaları ücretler konusunda da danışanlara büyük kolaylık sağlıyor. Online terapi seçeneği sayesinde genellikle 100 TL’den düşük ücretlerle alanında uzman psikoloğunuzla evinizin rahatlığında, isterseniz isminizi dahi vermeden rahatlıkla görüşebilir ve yaşamınızı aydınlatmaya hemen başlayabilirsiniz.

Eğer siz de psikoterapi almak isterseniz hemen Psikologofisi.com’ a girip online psikoloğunuzla görüşmeye başlayabilirsiniz!

*Bu yazı Psikologofisi.com tarafından kaleme alınmıştır.

Exit mobile version