Pipo Nasıl İçilir? Nelere Dikkat Etmeli?

Hayatın hızlılığı ve akıcılığı karşısında hissedilen bazı duyguların daha kalıcı ve yavaş olması, pipo kullanıcıların sıklıkla pipo tercih etme sebeplerindendir. Birçok kullanıcıya göre diğer tütün ürünleri gerekli hissi vermekte yetersiz kalırken, pipo uzun süren içimiyle kişileri tatmin ediyor. Dolayısıyla piponun içimi, diğer tütün ürünlerine göre daha farklı bir yolla izleniyor.

Adım Adım Pipo İçimi

1.Kaliteli bir pipo içimi için, malzemelerin de kaliteli olması gerekmektedir. Ürünler çeşitli yerlerde satıldığı gibi, internetten siparişle de tedarik edilebilir. Bakım, pipo için çok önemlidir, dolayısıyla malzemelerin eksiksiz geldiğine dikkat edilmelidir. Pipo için özel tütün üretilmektedir ancak Türkiye’de satışı fazla yaygın olmadığı için, dikkatlice araştırılması ve tekel bayilerine sorulması gerekmektedir.Pipo İçmek
2. Tütün ve pipoya sahip olunduktan sonra, doldurulması işlemi gelmektedir. Öncelikle, tütünün içileceği kadarı bir kağıdın üzerine ufalar gibi yaparak serpilmelidir. Sonra tütün, oldukça yavaş bir şekilde piponun tütün deliğine doldurulmalıdır; ayrıca piponun etrafına hafifçe vurarak tütünün yerleşmesini sağlanmalıdır. Hafifçe tütünün üzerine baskı uygulanıp, yarısı boş kalacak şekilde doldurulmuş hale getirilmelidir. Sonrasında tütün tekrar eklenerek, aynı işlemler tekrar edilir. Burada amaç, tütün parçalarının arasında olabildiğince az hava bırakılmasını sağlamak, bu sayede tütünden tam randıman almaktır; ancak tütün, piponun hava akışını engelleyecek kadar çok da konulmamalıdır.
3. Piponun yakılması için genelde tercih edilenler, kibrit ya da bütan gazlı pipo çakmadığıdır. Ateşin bütün tütün parçalarına ulaşması için, kişinin eli daire şeklinde hareketlerle ateşi yakmalıdır. Tütün yanmaya başladığında kişi, bastırma aletiyle tütünü hafifçe ezmeli, tütünün yanmasına dikkat etmelidir. Kişi eğer kibrit kullanıyorsa, 3-4 kibrit bir içim için ideal sayıdır. Tütün küle dönüştükçe, bastırma aleti tekrar kullanılabilir ve yeni tütün için yer açılabilir. Bu sırada piponun sönmesi sorun değildir, yeni kibrit ya da çakmakla tekrar yakılabilir.
4. Pipo yakıldıktan sonraki adım ise, nefesi ayarlamaktır. Ritmik ve yavaş nefes alınarak, tütünün hemen yanmasını ve acılaşmasını engellenir. Az önce bahsedildiği gibi, pipo içmek sabır ve yavaşlık ister.
5. Pipo içiminde bir diğer önemli husus, temizlik kısmıdır. Satın alınan temizlik çubuklarıyla piponun küle dönmüş tütünleri temizlenir ve kalıntı kalmaması için dikkat edilir.

Exit mobile version