Paris’ten Berlin’e Nasıl Gidilir?

Henüz Paris’ten Berlin’e nasıl gideceğinize emin değilseniz ve alternatif ulaşım yöntemleri hakkında bilgi almak istiyorsanız Paris-Berlin yolculuğunuzu gelin birlikte planlayalım.

Öncelikle yazımızda Paris’ten Berlin’e uçakla, trenle, otobüsle ve araba ile nasıl gidilir konularını ve seyahatinizin bu 4 farklı ulaşım türü ile kaç saat süreceğini ve bu yolculuğu en ucuz şekilde nasıl gerçekleştirebileceğiniz gibi konuları detaylı şekilde anlatıyoruz.

Paris ile Berlin arasında karayolu ile 1055km. mesafe vardır. Uçakların izlediği rotada bu mesafe havayolu ile 855km.‘ye düşer.

Paris’ten Berlin’e ulaşım sırasında çok aceleniz varsa tabiki ilk tercih olarak uçakla Berlin’e gitmenizi tavsiye edeceğiz. Aceleniz yoksa ve yolculuğu biraz daha keyifli hale getirmek ve yolları da izleyerek Fransa ve Almanya’nın başka şehirlerini de görerek seyahat etmek istiyorsanız eğer uçakla seyahat yerine diğer 3 alternatiften birini seçmenizi tavsiye ederiz. İlk defa bu yolculuğu yapacaksanız eğer, hususi araçla seyahat etmek yerine tren ya da otobüs ile ulaşım alternatifi en doğru seçim olacaktır. Birkaç sefer yapıp güzergaha alıştıktan sonra kendi aracınızla seyahat etmenizi öneririz.

Uçakla Paris’ten Berlin’e Nasıl Gidilir?

Air France ve Lufthansa gibi uluslararası havayolları ve Easyjet ve Air Berlin gibi daha küçük ve bölgesel havayollarının Paris’ten Berlin’e hem Charles de Gaulle havalimanından hem de Orly havalimanından düzenli uçuşları var ve bu uçuşlar Berlin’deki Tegel ve Schönefeld havalimanlarının ikisine de yapılıyor. Dolayısıyla ilk önce yapmanız gereken uçuşlarınızın 2 farklı Paris havalimanından 2 farklı Berlin havalimanına da yapıldığını bilmek.

Paris’ten Berlin’e ortalama bir uçak yolculuğu 1 saat 35 dakika sürüyor. Uçak yolculuğu, Deutsche Bahn hızlı trenine göre 4 saat daha kısa, otobüs yolculuğuna göre de 10 saat daha kısa. Fiyat olarak da Avrupa’da uçak yolculuğu tren ya da otobüs yolculuğuna göre 30-40 euro daha pahalı oluyor, bu nedenle uçak fiyat/süre düşünüldüğünde Avrupa’da çoğu destinasyonda ilk tercih edilen seyahat aracı oluyor.

Ucuz uçak bileti bulma uygulaması


Trenle Paris’ten Berlin’e Gitme


Tren ile Paris’ten Berlin’e gitmek hem en az yorulacağınız hem de manzarayı en çok izleyebileceğiniz bir yolculuk olacaktır. Deutsche Bahn isimli hızlı trenlerle yaklaşık 8 saat ile 8,5 saat arasında sürecek tren yolculuğunda Berlin’e gitmek için Frankfurt veya Mannheim‘dan Berlin aktarması yapmanız gerekmektedir. Hızlı tren biletleri ortalama 122Euro civarındadır ve günde ortalama 6-10 sefer düzenlenmektedir. Hafta içleri sabah ilk sefer 07.06’da başlayıp gece 03.25’te biter. Hafta sonları ise ilk sefer 09.06’dan akşam üzeri 07.06’ya kadar sürmektedir. Genelde seferler ikişer saat arayla yapılır ama siz kesin emin olmak için yine de Paris-Berlin arasındaki tüm hızlı trenlerin kalkış ve varış saatlerini görebileceğiniz ve bilet satın alabileceğiniz Raileurope sitesine bu linke tıklayarak bakın.

Otobüsle Paris-Berlin yolculuğu


Paris’ten Berlin’e otobüs yolculuğu ortalama 15 saat sürer ve otobüs biletlerini ortalama 45Euro civarında alabilirsiniz. Genelde öğleden sonra ilk otobüs seferleri başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar seferler devam eder. Flixbus Eurolines Germany RegioJet gibi otobüs firmaları Paris-Berlin arası yolcu taşırlar. Flixbus en çok direkt sefere sahip firmadır ve diğerlerine göre daha az yerde duracağı için 1-2 saat daha erken varır.

Berlin’e ilk defa gidiyorsanız ve kalacak yer tavsiyesine ihtiyacınız varsa; Berlin mahallelerini ve bölgelerini detaylı şekilde anlattığımız Berlin’de nerede kalınır yazımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version