Paris’e Ne Zaman Gidilir?

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen; en romantik şehri olarak adlandırılan Paris, vadettiği romantizmin yanında aynı zamanda bir açık hava müzesi. Yılda ortalama 40 milyon turist ağırlayan kent, hemen her mevsim ziyaretçilerini mutlu edecek, unutulmayacak zamanlar yaşatacak nadide bir şehir.

Yurt dışına seyahatlerin hemen hepsinde akla ne zaman gidilir, hava nasıl soruları gelir. Özellikle de ilk kez ziyaret edecek kişiler, mümkün olduğunca en uygun hava şartlarında gitmek isterler.

Paris İklimi

Paris’e ne zaman gidilir sorusunu yanıtlamak için önce iklim koşullarından bahsetmek gerekir. Paris’te yarı okyanussal yarı kıtasal iklim hakimdir. Kuzey Atlantik akıntısının etkisiyle yaz ve kış mevsimi ılıman geçse de zaman zaman Kuzey Kutbundan esen rüzgarlar daha sert ve karlı havaların görülmesine neden olur. Paris’te yılın her mevsiminde yağış görülebilir. En soğuk ay genellikle Ocak ayıdır. Kar yağışı olsa da çok uzun süreli yağışlar genellikle görülmez. Kışları çoğunlukla kuru bir soğuk hava hakimdir.

Paris’te en sıcak ay ise Temmuz’dur. Temmuz ayında sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkar ve oldukça bunaltıcı bir hava hakim olur. Hava sıcaklıklarının seyri ülkemizle benzerlik gösterse de Paris’in iklimi oldukça değişkendir. Sıcak yaz aylarında kimi zaman sıcaklıklar bir anda 15 dereceye kadar düşüş gösterip, yağmur yağmaya başlayabilir. Hatta sıcaklıklar gün aşırı bile değişkenlik gösterebilir. Yağışlar her mevsim eşit şekilde görülse de, nispeten yağışsız geçen aylar Şubat ve Nisan arasıdır diyebiliriz.

Paris’e ne zaman gidilir?

Paris yılın her ayı ziyaret edilebilir. Çok sert kış koşulları ya da dayanılmaz yaz sıcakları genellikle görülmez. Mevsime uygun şekilde giyinildiğinde hangi ayda olursanız olun Paris keyifli bir şehirdir.

Tabiki Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi seyahat için en elverişli zamanlar İlkbahar ve Sonbahar aylarıdır. Ayrıca soğuk olsa da Noel zamanları Paris, çok tercih edilen, yeni yıl heyecanıyla hareketli günlerin yaşandığı, Noel atmosferinin mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Ilıman iklim sebebiyle Paris’e giderken mevsimlik kıyafetler tercih etmelisiniz. Değişken hava koşulları sebebiyle yaz ortasında bir anda üşünecek bir hava hakim olabilir. Bu sebeple Temmuz ayında gitseniz bile yanınıza mutlaka orta kalınlıkta bir iki kıyafet almanızda fayda var. Paris yılın her ayında yağış görülebilen bir şehirdir. O yüzden hangi mevsimde giderseniz gidin yanınıza mutlaka şemsiye ve küçük bir yağmurluk almayı unutmayın.

Paris’e gitmeye karar verdiyseniz ve şehrin bölgelerini ve mahallelerini iyi bilmiyorsanız ve kalınacak otellerle ilgili tavsiye arıyorsanız Paris’te nerede kalınır yazımızı okumayı unutmayın.

Exit mobile version