Nar Suyu Nasıl İçilir?

Latince adı ‘’Punica Granatum’’ olan nar, ılıman yerlerde yetişen oldukça yararlı bir meyvedir. Nar çiçeğinden nar tanelerine, bu taneleri saran zardan nar kabuğuna kadar nar meyvesinin her bölümü oldukça faydalıdır.. Narda C vitamini, potasyum, demir ve antioksidanlar bulunur.
Akdeniz Havzası’nda birkaç bin yıldır ekildiği bilinmektedir. Türkiye nar üretimi konusunda dünyada İran ve Hindistan’dan sonra 3. sıradadır.
İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için, nar bir çok derdin devası.

Nar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Nar Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
2 kg tatlı nar
3 kg ekşi nar
İnce tülbentten dikilmiş torba
Kapaklı cam şişeler

Hazırlanışı:
Öncelikle nar lekesi çok zor bir leke olduğu için bu işlemi yapacağınız mekanı iyi seçin. Balkon tercih edebilirsiniz.
Geniş bir örtü serip üzerine büyük bir tepsi koyun. Ardından narları ayıklamaya başlayın. Bu kısım işin oldukça zahmetli ve vakit alan bölümüdür.
Ayıkladığınız narları iyice yıkayın ve tülbentten hazırlanan torbanın içine döküp geniş bir leğene koyun ve torbayı hamur gibi yoğurun.
Yoğurmaya başladıkça narlar sulanır. Tülbentte sadece nar çekirdekleri kalana dek sıkmaya ve yoğurmaya devam edin.
Çıkan nar suyunu huni yahut tas yardımıyla cam şişelere boşaltın.
Şişelediğiniz nar sularını ağızları kapalı olacak şekilde 2-3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer birkaç gün içinde tüketmeyecekseniz derin dondurucuya da koyabilirsiniz.

Nar Suyu Nasıl İçilir?

Mevsiminde düzenli olarak tüketilen 1 çay bardağı kadar nar suyu sizi kansere karşı korur.
Sabah kahvaltısı sonrası taze sıkılmış nar suyunuzu küçük yudumlarla tüketebilirsiniz. Bu şekilde içmek varsa yüksek tansiyonunuzun dengelenmesine de yardımcı olur. Nar her ne kadar oldukça faydalı bir meyve olsa da, mide ve sindirim problemleri olanların, hamilelerin ve çocukların dikkatli tüketmesinde fayda var. Bu bireyler nar tüketim miktarları ile ilgili uzman yardımına başvurmalıdırlar.

Exit mobile version