Muzlu Süt Nasıl İçilir?

Muzlu süt hem çocukların hem de yetişkinlerin tüketmekten büyük keyif aldığı çok yararlı bir içecektir. İster ılık, ister soğuk şekilde hazırlanan muzlu süt kahvaltılarda, gün içinde, spor sonrası, ya da yatmadan önce içilebilen lezzetli bir karışımdır.

Muzlu Sütün Faydaları Nelerdir?

Muzun ve sütün faydaları ayrı ayrı saymakla bitmez. Muz karıştırılarak yapılan süt vücuda enerji verir.
Hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Demir ve kalsiyum kaynağıdır.
Muz zengin potasyum kaynağı olması sebebiyle kabızlığı önler.
Muzlu süt sindirim bozukluklarını düzenler.
Beynin serotonin salgılamasını sağlar.
Spor sırasında protein ve enerji ihtiyacını karşılar.
Kemiklerin gelişimi destekler.
Muzlu süt tok tutacağı için kilo vermeye yardımcıdır.
Süt içmekten hoşlanmayan çocuklar için de muzlu süt çok iyi bir alternatiftir. Lezzetli olması sebebiyle eri çeviremeyecekleri bir içecektir.
Hamilelikte de c vitamini, kalsiyum, lifler ve potasyum açısından zengin muzlu süt çok faydalıdır. Hamilelikte artan kalsiyum ihtiyacını giderir. Hücre ve kas gelişimini destekler. Sindirimi düzenler.

Muzlu Süt Nasıl İçilir?

Muzlu süt iki farklı yöntemle hazırlanır. İlkinde muzlu süt için gerekli malzemeler; 2 adet muz, 2 bardak süt ve isteğe göre bal ya da şekerdir. Muzu dilimleyip süt ve bal ile blenderda karıştırın. Dilerseniz içine buz atarak da içebilirsiniz.

Diğer yöntemde ise yoğun ve milkshake’e benzer bir kıvam yakalamak için 2 adet muz, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı kaymaklı dondurmayı blenderda ya da robotta karıştırın. İsteğe göre içine bal ya da şeker ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız muzlu süt dondurmadan dolayı soğuk olacaktır. Daha ılık tüketmek istiyorsanız bir süre ılınmasını bekledikten sonra, içmeden önce son bir kez kaşıkla homojen hale getirip servis edebilirsiniz.

Vücut geliştirme sporu yapan kişiler muzlu sütün içine protein tozu katarak ya da sadece muz ve sütle hazırlanmış içeceği idman sonrası tüketebilirler. Proteinli ya da ballı muzlu süt idman sonrası vücuda protein desteği vererek kasların daha hızlı toparlanıp onarılmasına yardımcı olur. Protein tozunun başka hangi gıdalarla hazırlanabileceği, ve nasıl içileceğini anlatan yazımızda daha detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Exit mobile version