Motosiklet Nasıl Temizlenir?

Sizi sağlıklı ve konforlu bir şekilde kilometrelerce sırtında taşıyan motosikletinizin bakımını eğer mümkünse her hafta yapmanız gerekir. Böylece hem sürüş keyfini doyasıya yaşarsınız, hem de olası kazaların riskini azaltmış olursunuz. Motosiklet temizliği son derece ciddi bir iştir. Dikkatli yapılmadığında motosikletinizin elektronik kısmına veya parçalarına zarar verebilir ve hatta kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Motosikletinizi sağlıklı bir şekilde temizlemek için ihtiyacınız olan bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Motosiklet Nasıl Temizlenir?

Malzemeler:

Adım adım temizlik:

  1. Motosikletinizi temizlemek için yaklaşık 3 saatinizi gözden çıkarmalısınız. Bu süre zarfında öncelikle ön hazırlık yaparak malzemeleri toplayın ve motosikletinizi yıkamaya uygun hale getirin. Egzoz susturucunun içine su kaçmaması için egzozun ağzını bir tıkaçla tıkayın. Gölge bir alan tercih edin çünkü temizleyici ve cilalar en iyi gölge yerde etkisini gösterir.
  2. Motosikletinizi düz bir zemine alın ve suyla biraz ıslatın. Bu işlemi yaparken elektronik aksamları, elektronik devre ve röleleri, soğutucu radyatör peteklerini ve kilometre saatini sudan koruyun.
  3. Yarım kova su içine kaporta temizlik şampuanından bir kapak ekleyin ve köpürtün.
  4. Sünger yardımıyla kaba kirleri ve pislikleri temizleyin.
  5. Duru su ile tüm köpükleri temizleyin ve ardından kurulama bezleri ile iyice kurulayın.
    Bu temizlik safhasından sonra artık daha hassas olan kısımların detaylı temizliğine başlayabilirsiniz.
  6. Kaba temizlikten sonra ilk iş zincire çeki düzen verebilirsiniz. Küçük leğeni zincirin altına yerleştirin.Küçük fırçayı gazyağına batırın zincir üzerinde tortulaşmış yağları fırçalayın. Akan yağlar aşağıya koyduğunuz leğene dolacaktır. Bu arada gaz yağı yerine bu işlem için özel olarak üretilmiş zincir temizleme ürünleri de kullanabilirsiniz.
  7. Temizlediğiniz zinciri ardından tekrar yağlamayı unutmayın.
  8. Motosikletin en eski görünen kısmı egzozdur. Piyasada egzoz temizlemek ve parlatmak için özel olarak üretilmiş kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasallarla egzozunuzu tertemiz ve parlak hale getirebilirsiniz.
  9. Tüm bu işlemler bittikten sonra gerekli kontrolleri yapıp gerekli şekilde giyindikten sonra motosikletinizle ufak bir tur atın. Böylece kurulama beziyle ulaşamadığınız yerde kalmış su damlaları akacaktır. Temizlik yaptığınız alana geri geldiğinizde bu lekeleri görürsünüz. Kurulama beziyle bu lekeleri tekrar silin.
    Bu işlemden sonra plastik cila işlemine geçebilirsiniz.
  10. Lastiklerinizi parlatırken, yerle temas eden yerleri silmeyin. Lastiğin yanaklarını silerken alta doğru akan parlatıcıyı mutlaka siliniz. Eğer bu konuda dikkatli davranmazsanız lastikleriniz yere tutunma işlevini kaybedebilir ve çok ciddi sonuçlar doğabilir.
Exit mobile version