Mangalda Tavuk Nasıl Pişirilir?

Mangal sezonu açılmışken, sağlıklı yaşam koşullarına uygun mangalda tavuk önerileri ve de yöntemleri ile sizlerleyiz. Mangal yapılırken en çok yapılan yalnışların başında pişirilecek et seçimi ile pişirme yöntemi gelmektedir. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.Muammer Göncüoğlu’nun da bu konu hakkında yaptığı açıklamaya göre; mangalda yapılan en önemli iki hata; etlerin yağlı seçilmesi ve pişirme sırasında da ateşe çok yakın yere yerleştirilmesidir. Sağlıklı bir mangal pişirmesi için et ve et ürünlerinin uzun süreli mangal üzerinde pişirilmesinin kansorejen maddelerin çıkmasına neden olduğuna değinen Güncüoğlu, etlerin mangaldan önce biraz pişirilmesinin bu riski en aza indireceğine de değinmiştir.

Mangal yapılırken yukarıdaki açıklamaları dikkate alarak az yağlı ve de küçük parçalı etleri tercih etmek gerekmektedir. Bu bağlamda, mangalda tavuk yapılmak istendiğinde en sağlıklı ve lezzetli tavuk, kanat biçimindeki tavuk olacaktır. Mangal kömürünün tam olarak köz haline gelmesi sağlandıktan sonra, etle mangal kömürü arasındaki mesafeyi yeterli düzeyde ayarlayarak, sağlıklı ve lezzetli tavuklarınızı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Mangalda Tavuk Pişirme Yöntemleri

Mangalda sağlıklı ve lezzetli tavuklar yiyebilmek için pişirme sırasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor.

Mangalda Soslu Kanat

Yukarıdaki bilgiler ışığında ve bilgileri uygulayarak, mangalda soslu kanadı şu şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle malzemeler;

Kanatlar haricindeki tüm malzemeler geniş bir kabın içine konularak karıştırılır. Ardından içine kanatlar eklenekerek, kanatların malzemeleri iyice emdiğinden emin oluncaya kadar harmanlanır. 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra mangalda pişirilmek için hazır hale gelirler.

Exit mobile version