Malibu Nasıl İçilir? Malibu Kokteyl Çeşitleri Nelerdir?

Malibu, bir kokteyl tamamlayıcısı olarak sıklıkla tercih edilen bir üründür. Beyaz renkli ve hafif romlarla yapılan hindistan cevizi aromalı tatlı bir likördür. Dolayısıyla bu içki birçok kokteyl çeşidinde de hammadde olarak kullanılabilir; çünkü yapısı gereği buna uygun bir içkidir.

Malibu Kokteylleri

Express: Malzemelerin tümünü buzla dolu bardağa aldıktan sonra biraz karıştırıp ananas dilimiyle süsleyerek servis edebilir.

Milkshake: Bütün malzemeleri karıştırıcıya alıp bolca küp buz eklenmelidir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çekip köpürmesi sağlanmalıdır. Sonrasında hemen servis edilir.

Tonik: Uzun bir bardağa 2-3 parça küp buz atın. Üstüne Malibu ve istediğiniz miktarda tonik ekleyin. Kaşıkla karıştırın. İçine ya da bardağın kenarına limon dilimi ekleyerek servis edebilirsiniz.

Sunrise: Uzun bir bardağa Malibu ve portakal suyunu dökülür. Kaşıkla karıştırılır. Daha sonra bardağı iyice eğerek, Grenadine şurubunu bardağın dibine doğru hızla boşaltılır. Bardak düzleştirildiğinde Grenadine yavaşça yayılmaya başlayacaktır.

Pina Colada: Malzemelerin tümünü, talaş buzla birlikte shaker’da çalkalamak gerekir. Süzerek uzun bir bardağa alınır. Ananas dilimiyle süsleyerek servis edebilir.

Tropical Chilled Kokteyl: Tüm Malzemeleri biraz buz ekleyerek çüclü şekilde sallamk gerekmektedir.

Exit mobile version