Likör Nasıl İçilir?

Likör, aromatik meyvelerle harmanlanmış Dünya’nın hemen hemen her yerinde tüketilen ve üretilen bir içki çeşididir. Geçmişte manastırlarda tedavi amaçlı kullanılsa da günümüzde sadece tadından dolayı keyif verme amacıyla içilir.Genellikle meyve kabuklarından üretilen likörler bir çok kişi tarafından sevilerek içilmektedir. Özellikle yapısında çokça şeker bulunması liköre tatlı bir tat vermekte ve içimini kolaylaştırmaktadır.

Likör kahvelerin yanında ikram edildiği gibi bir çok kokteylin içine de katılmaktadır. Likörün alkol oranı ise %22 civarındadır. İçimi kolay olduğundan alkol oranı dikkate alınmasa da likörün dikkatli içilmesi gerekir.

Likör Nasıl Yapılır?

Likörler alkolün damıtılarak içine çeşitli baharatların ve meyve özlerinin katılmasıyla bulunmuştur. Dünya’da hemen hemen her bölgede üretilen likörlerin çokça çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik yapıldığı bölgenin kendine has meyvelerinden kaynaklanmaktadır.

Likörlerin yapımı farklı meyvelere göre değişiklik göstermektedir. Yaş meyvelerden yapılan likörler meyvelerin olgunluk döneminde toplanır ve alkolün içinde bir kaç ay bekletilerek meyve özlerinin alkolle harmanlanması sağlanır. Karışım harmanlanıp bekletildikten sonra ise filtre edilerek süzülür. Alkolü biraz daha seyreltmek içinse bu özün içine biraz su katılır. Tatlandırmak için ise karamel yada şeker ilave edilir.

Yine değişik baharatlarla yapılan likörlerde aynı yöntem izlenir. Yapımının bu kadar kolay olmasıyla birlikte bir çok meyve ve baharattan elde ediliyor oluşu likörün çeşitlenmesini sağlamıştır. Günümüzde en çok tüketilen likörlerin özelliklerini sizler için sıralamak istedik.

Likör Çeşitleri Nelerdir?

Likörün üretildiği yere has olarak meyvelerin çeşitliliğine göre bir çok türü vardır. Sizler için en çok tercih edilen likör çeşitlerini sıraladık.

Likör Nasıl İçilir?

Likör bir çok şekilde içilebilen bir içki türüdür. Türk kahvesinin yanında içilebildiği gibi sek yada kokteyllerle de tüketilebilir. Likörü sek içerken içine tercihe göre buz atılırsa güzel bir aroma elde edilir.

Likörler genellikle özel cam şişelerde dışarıda muhafıza edilir. Kendine has özel likör bardakları vardır ve sek içimde bu bardaklar kullanılır. Aynı zamanda rom, cin gibi alkollerle yapılan kokteyllerin içine katılarak da içilebilir.

Likör içimi kolay ve lezzetli olduğu için çok kolay ve rahat bir şekilde tüketilir. Bunun için günün her saatinde tüketime uygundur. Özellikle bazı baharatlı likörler hazmı kolaylaştırdığı için yemeklerden sonra da içilir.

Türkiye’de genellikle kahve ile birlikte ikram edildiğinde likörün yanında lokum ikram edilir. Lokum gibi daha bir çok tatlıyla da likör içebilirsiniz.

Exit mobile version