Lavanta Çayı Nasıl İçilir?

Lavanta, Atlas Okyanusundan Akdeniz kıyıları ile birlikte Hindistana’a kadar geniş bir coğrafyada yetişen bir bitki çeşididir. Bol güneş alan dağ eteklerinde sıkça bulunan lavanta, tarihte süs bitkisi olarak yetiştirilmesinin yanında bir çok alanda da kullanılmıştır. Eski Mısır’da mumyalama işlemi için tercih edilmiş, Tibet ve Hindistan’da ise psikolojik tedavilerde kullanılmıştır.

Tarihten günümüze kadar lavanta, hoş kokusuyla genellikle parfüm yapımında kullanılsa da yapılan araştırmalarla birlikte lavantanın aslında vücut için çok faydalı bir bitki olduğunu göstermektedir. Özellikle çayı yapılarak tüketilen lavantanın bir çok faydası bulunmaktadır.

Lavanta Çayının Faydaları

Lavanta Çayı Nasıl Yapılır ve Lavanta Çayı Nasıl İçilir?

Lavanta çayını yapmak için gerekli olan kurutulmuş lavanta yapraklarını aktarlardan edinebilirsiniz. İki bardak lavanta çayı için, iki bardak suyu kaynatın ve ocağın üzerinden alarak kurutulmuş lavanta yapraklarından iki çay kaşığı ekleyin. Bardağın üzerini kapatarak yaklaşık 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. İçime hazır olan lavanta çayını şekerli içmek istiyorsanız biraz bal ekleyebilir, tadı acı gelmişse de içine limon sıkabilirsiniz.

Günde maksimum iki bardak olarak tüketilmesi gereken lavanta çayı, çok fazla yan etkisi olmasa da aşırı tüketimden kaçınılması gerekir.

Exit mobile version