KPSS’ye Nasıl Başvurulur?

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavının kısaltılması olan, devlet tarafından kamu personellerini belirlemek için iki senede bir tekrarlanan çoktan seçmeli bir sınavdır. Türkiye genelinde devlet memuru olarak iş hayatına devam etmek isteyen Orta Öğretim, Ön Lisans ve Lisans mezunları için geçerli bir sınavdır.

Sınav içeriğinde bulunan alanlar, “Genel Yetenek”, “Genel Kültür”, “Yabancı Dil”, “Eğitim Bilimleri”, “Hukuk”, “İktisat”, “İşletme”, “Maliye”, “Muhasebe”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”i, “Ekonometri”, “İstatistik”, “Kamu Yönetimi” ve “Uluslararası İlişkiler” sırasıyla bunlardır. Seçeceğiniz alana uygun bu sınavlardan belli bir bölümüne girmelisiniz. Bununla birlikte, Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarına bütün adayların girme zorunluluğu vardır.

KPSS SINAV

KPSS Hakkında Genel Bilgiler,

KPSS TERCİH

Eğitimini tamamlamış adaylar için KPSS, hem maaş açısından hem daha güvenilir olması bakımından meslek sahibi olma konusunda insanları teşvik ediyor. 2016 itibariyle 4 ile 4 buçuk milyon insanın girdiği sınav olarak da bilinen KPSS’de geçerli bir puan alabilmek için, atamaların yapılabilmesi için ilk 20 bine girmek zorundasınız.

Exit mobile version