Kışın Gidilebilecek Sıcak Ülkeler

Kış mevsimine girdiğimiz ve dolayısıyla kalın kıyafetlere, soğuk ve yağışlı havalara merhaba dediğimiz bu günlerde; yaz mevsiminin etkisini üzerinden atamayanlar, kış mevsiminin gri tonlu atmosferindense yazın sarı-sıcak rengini tercih edenler ve balayı ya da tatil zamanları kış mevsimine gelmiş olup sıcak iklime ihtiyaç duyanlar için, pek çok kışın gidilebilecek sıcak ülkeler bulunmaktadır. Kış aylarında sıcak günler geçirmenin yanı sıra, bu ülkelerin birçoğu için vize derdiniz de olmayacak. Hemen hemen hiç biri Türkiye’ye vize uygulamıyor ya da 30 günlük vizesiz seyahat imkanı tanıyor.

Küba


Kültürel çeşitliliğe ev sahipliği yapan Küba; Atlantik Okyanusu, Meksika Körfezi ve Karayip Denizi’nin birleştiği yerde konumlanmıştır. Küba, Karayip lokasyonundaki en kalabalık nüfusa sahip olan ülkedir. Küba’nın en güzel zamanı Ekim- Mayıs ayları arasıdır. Yarı tropik iklimin hakim olduğu Küba’da, mevsimler arası sıcaklık farkları fazla değildir. Hemen her mevsim yağış ihtimali olsa da kısa süreli yağışlar seyahatinizin seyrini bozacak yoğunlukta değildir. Karayiplerde güneşin ve suyun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz gibi Küba’nın başkenti olan Havana’da yaz mevsiminin tüm güzelliklerini bulabilir ya da Cayo Coco’da palmiye ağaçlarının, denizin ve incecik kumun birleşiminden oluşan keyifli bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

Küba’da ziyaret edebileceğiniz en önemli şehirler, Havana başta olmak üzere; Varadero, Trinidad, Santa Clara, Cienfuegos, Remedios. Küba’nın hem ülkemize uzaklığı, hem de kendi şehirleri arası mesafeleri düşünüldüğünde Küba tatilinizi minimum 10 gün olarak planlamakta fayda var. Küba’daki indirimli otelleri ve oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

Barbados


Barbados, Güney Amerika kıtasına bitişik ve Venezüella’nın doğusunda kalan egzotik bir ada ülkesidir. Coğrafi konumu dolayısıyla bu adada her mevsim güneş görülebilmektedir. Temiz denizi, ince ve beyaz kumlardan oluşan uzun sahil şeridi ve palmiye ağaçları ile Barbados, yaz mevsiminden beklenenleri karşılamaktadır. Resmi dili İngilizce olan ülke, Avrupa bölgesinden çok fazla turist çekmekte olan gözde bir tatil mekanı. Barbados’a gitmek için en uygun zaman Aralık-Mayıs ayları arası. Bu aylar genellikle yağışsız ve sıcak bir hava hâkim olacağı için soğuklardan ve yağmurdan kaçmanın en güzel alternatiflerinden biri Barbados. Gece eğlenceleri ve festivalleriyle de oldukça ilgi çekici bir ülke olan Barbados hem sakin deniz tatilini hem de çılgın eğlenceleri bir arada sunuyor ve kışın gidilebilecek sıcak ülkeler listemizdeki yerini alıyor. Barbados’un en popüler şehri olan Saint James’deki otelleri görmek için bu linke tıklayın.

Maldivler (Maldiv Cumhuriyeti)


Maldivler, 1000’in üzerinde mercan adasından oluşan ve Hint Okyanusu’nda yer alan bir Asya ülkesidir. 765 km uzunluğunda ve 130 km genişliğinde olan Maldiv Adaları, “Cennet Adaları” olarak da bilinmektedir. Doğa harikası olan bu ülkedeki büyüklü küçüklü yüzlerce adaların etrafı tertemiz sularla çevrilidir. Adacıklar etrafında su sporları oldukça gelişmiştir. Tropikal mevsimin en iyi yansımalarının görülebileceği Maldiv Cumhuriyeti’nin, 644 km uzunluğunda sahil şeridi bulunmaktadır. Tropikal iklime sahip Maldivlerin sıcaklık ortalaması 28 derecedir. Ara ara yağışlar olsa da Kasım ayından Mayıs ayına kadar genellikle sıcak ve kuru bir hava hakimdir. Maldiv otellerini ve oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

BAE – Abu Dabi


Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dabi, Basra Körfezi’nin kıyı şeridinde yer alır. Dünyanın en lüks ve ihtişamlı başkentlerinden birisi olan bu kentte, oteller deniz kenarındadır. Egzotik yapısının yanı sıra, şehir içi imkanları ile adından bahsettiren Abu Dabi’de; deniz kenarında kumun, güneşin ve suyun tadını doyasıya çıkardıktan sonra şehrin sokaklarında gezebilir ve doyasıya alış veriş yapabilirsiniz. Tatil severler, çok yönlü imkanları dolaysıyla Abu Dabi’ye yoğun ilgi göstermektedir. Ayrıca Arap Emirlikleri’nin popüler destinasyonlarından Dubai de 1 saat uzaklıktadır. Abu Dabi otelleri ve oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

Avustralya


Avustralya; güney yarım kürede, Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanan Avustralya; Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine ile komşudur. En büyük ve önemli şehri Sydney’dir. Ülke arazisi düzlüklerden, yayla ve ovalardan oluşmaktadır. Avustralya, uçsuz bucaksız topraklarının ve kanguru gibi egzotik hayvanlarının yanı sıra, geniş sahil şeritleri ve koyları ile oldukça cezbedicidir. Aralık-Ocak ve Şubat Avusturalya’nın yaz aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık ortalama 27 derecedir. Sydney otelleri için bu linke Melbourne otelleri için bu linke Gold Coast şehrindeki otelleri görmek için de bu linke tıklayın.

Fas – Casablanca


Kışın yağmuru ve soğuğundan kaçmak için farklı bir alternatif olan Casablanca, Fas’ın en büyük şehri ve ana limanıdır. Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alan şehirde, yaz aylarında 40 dereceleri bulan yüksek sıcaklıklar görülür. Bu sebeple seyahat için en güzel zaman kış aylarıdır. Ortalama 15-20 derecede seyreden kış mevsimi sıcaklıkları, kısa süreli de olsa Türkiye’nin karakışından kaçmak için harika bir rota. Casablanca otelleri ve oda fiyatlarını görmek için bu linke tıklayın.

Exit mobile version