Kısa Tatilleri Değerlendirmenin Yolları

kısa tatilleri değerlendirme

haftasonu-tatili

Yoğun çalışma temposu, günlük sorumluluklar, trafikte kaybedilen zaman gibi sorunlar hemen herkesin bunalmasına ve zaman zaman bulunduğu ortamdan uzaklaşmak istemesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlara daha tanıdık gelen bu duruma, resmi tatiller ya da hafta sonlarında yapılan küçük tatil kaçamakları çare oluyor.

Rutinden uzaklaşmayı ve tazelenmeyi sağlayan kısa tatiller sayesinde, iş verimi arttığı gibi depresyon gibi yorgunluk kaynaklık rahatsızlıkların da azaldığı, kişilerin daha mutlu oldukları gözlenmektedir.

Resmi tatiller ya da hafta sonlarında herkesin kaçarcasına tatile gitmesi ve metropollerin adeta boşalması, insanların duydukları tatil ve uzaklaşma ihtiyacının bir göstergesi olarak algılanabilir.

Birkaç gün süreli bir tatile çıkarken; yaşanılan şehir önem kazanmaktadır. Tatil süresinin kısa olması nedeniyle yolda harcanacak zamanı en aza indirmek yorgunluğu azaltacağı gibi tatil süresinin de daha verimli geçirilmesini sağlayacaktır. Kısa süreli tatilleri değerlendirmenin en etkili yollarından biri günübirlik ya da bir iki gece konaklamalı organize turlardır.

Organize Turlar

Çoğunlukla büyük şehirlerden hareketle başlayan hafta sonu turlarında günübirlik seçenekler olabildiği gibi, birkaç gece konaklamalı seçenekler de bulunmaktadır. Genellikle hareket edilen şehre yakın olan tarihi ve turistik bölgelerin ya da uçakla seyahat edilebilecek rotaların tercih edildiği turlarda; seyahatin hemen hemen her dakikası planlanmakta ve katılımcılardan da bu plana sadık kalmaları beklenmektedir.

Profesyonel rehberler öncülüğünde gerçekleştirilen bu turlarda, çok kısa sürede ziyaret edilen bölgenin en dikkat çeken yerlerini gezip görmek, yöresel lezzetleri tatmak mümkün olmaktadır. Bu turlar, otel ya da ulaşım organizasyonu yapmak gerekmediğinden katılımcılar açısından konfor sağlasa da, günlük tempodan yorulmuş ve sadece huzur ve dinlenmek isteyen, hızlı ve aralıksız bir program yerine sakin doğa yürüyüşlerini tercih eden kimseler için oldukça yorucu geçebilmektedir.

Tur şirketleri ile yapılan gezilerde sık karşılaşılan bir başka sorun da kısa zaman sonra alternatiflerin tükenmesidir. Eğer sık sık kısa tatillere çıkıyorsanız, bir süre sonra turlar aracılığıyla gidebilecek yeni yerler kalmadığını fark edeceksiniz.

Arkadaş Ziyaretleri de İyi Bir Alternatif Olabilir

Başka bir şehirde yaşayan arkadaşınızı uzun süredir görmediğinizden onu özlediğinizden yakınıyordunuz. Birkaç günlük tatiller hem kafa boşaltmak hem de yakınları ziyaret etmek için çok iyi bir fırsattır. Sırt çantanıza birkaç parça eşya alarak yakın arkadaşınızın yaşadığı şehre kısa bir tatil planlayabilirsiniz.

Alıp Başımızı Gidelim

Tur programlarının yoğun temposunda kaçınmak, sakin ve huzurlu, belki de romantik bir tatil geçirmek isteyenlere tavsiyemiz, plansız bir seyahate çıkmaları olacaktır. Nereye gideceğini dahi belirlemeden çıkılan yolculuklar hem biraz macera hem de özgürlük anlamına geleceğinden çok daha rahatlatıcı olacak, döndüğünüzde kendinizi bambaşka bir insan gibi hissetmenizi sağlayacaktır.

Alıp Başımızı Gidelim Diyenler İçin Birkaç Öneri

Tüm sorumlulukları geride bırakmak ve birkaç gün için bambaşka bir ortamı solumak isteyenlere kısacık tatilin tadını çıkarabilmeleri için birkaç önerimiz olacak.

Exit mobile version