Kedilerin Vücut Dili Ne Söylüyor?

Her ne kadar biz anlamasak da, hayvanlar da aynı bizim gibi iletişim kurarlar. Bu iletişim, kelimeler ile değil, vücut dili, davranışlar ve her hayvanın kendine özgü hareketleriyle kurulur. Kedilerin vücut dili hakkında fikir edinebilir, minik dostlarımızın bize neler anlatmaya çalıştıklarını anlayabilirsiniz.

Kedilerin vücüt dilleri ne söylüyor

Tehlike Çanları

Kediler sık sık, tüylerini dikleştirir ve kamburları çıkacak şekilde doğrulurlar. Eğer yavru kedi bunu yapıyorsa, genellikle oynamak istiyordur. Yetişkin kedilerde bu hareket, bir şeylerden doğan korku ve/veya yalnız kalma isteği anlamına gelebilir. Kedi aynı zamanda gurulduyor ve size doğru bakıyorsa, kesinlikle onu yalnız bırakmalısınız. Ayrıca, ağzını açıp tıslayan, ‘’kıhhh’’ benzeri, tehditkar bir şekilde duruyorlarsa, kesinlikle ondan uzaklaşmalısınız. Bu hareket, kendilerini köşeye sıkışmış ve/veya tehlikede hissettikleri için, karşı tarafı korkutmak amacıyla yapılır.

Kedilerin vücüt dilleri ne söylüyor

Oyun Zamanı

Kediler sık sık kağıtlarla oynarlar ve bazen patilerini, gazete veya kitap gibi cisimlerin üzerine koyarlar. Bu hareket, oyun oynamak istedikleri anlamına gelir. Fakat aynı zamanda, bu kağıdın ne olduğunu anlamak istiyor da olabilirler.

Kedilerin vücüt dilleri ne söylüyor

Sev Beni

Bütün hayvanlar gibi, kediler de feromon adı verilen, karşı cinsin veya sevilen birinin ilgisini çekmek için yayılan hormonu, salgı bezlerinden dışarı bırakırlar. Bunu genellikle kafalarını, ilgisini istedikleri kişiye veya çevredeki cisimlere sürterek yaparlar. Kedilerin hoş kokusu, bu hormondan kaynaklanır. Bir kediyi sevdiğinizde kafasını size sürtmesi, bundan dolayıdır.Eğer sizi veya evdeki mobilya benzeri eşyaları tırmalıyorlarsa, dikkatinizi çekmek istiyordur. İlgi görmek istediği zamanlarda, bunu miyavlayarak da anlatabilirler. Onunla ilgilenebilir veya ona tırmalama tahtası alabilirsiniz. Ancak miyavlama sesi, yumuşak ve hafif bir tonda geliyorsa, kucağınızda bir yer kapmak istiyordur.

Kedilerin vücüt dilleri ne söylüyor

Kavga Var

Kulaklarını diken bir kedi, dikkatini çeken bir şeye bakıyordur; dikkat çeken bir hareket, karşısından geçen başka bir kedi gibi şeyler olabilir. Yere yatıp, hareketsiz bir şekilde bakıyorsa, saldıracak bir şey arıyor olabilir. Bu sırada göz bebeklerine dikkat edilirse, büyüdükleri görülebilir.Kediniz, kulakları dik ve arkaya dönük bir şekilde duruyorsa, muhtemelen bir sonraki hareketini düşünüyordur Ortaya çıkacağını düşündüğü bir tehlikenin geçtiğini hissederse, sırt üstü, karnı açık bir şekilde yatar. Kendini güvende hissetmedikleri durumlarda, kediler daima karınlarını korurlar.

Kedilerin vücüt dilleri ne söylüyor

 

Kediler konuşmasalar da vücut dili ve mimikleriyle her şeyi anlatabilirler.Bahsettiklerimiz klasik kedi davranışları olmakla birlikte her kedinin nev-i şahsına münhasır olduğunu da söyleyelim.Son olarak kediniz size gelip kendini sevdirmek istiyorsa sevin,istemiyorsa kızdırmayın ve rahatsız etmeyin.

Kedilerin vücüt dilleri ne söylüyor

Exit mobile version