Karavanla Tatil Nasıl Yapılır?

Yolda olmanın keyfine varanlardansanız, karavan tatili hayallerinizden biri olsa gerek. Kim böylesine bir özgürlüğün tadını çıkarmak istemez ve kim hayatının en özel yolculuğuna çıkmak istemez ki? Ancak biliyoruz ki aklınızda bazı soru işaretleri var ve “Karavan tatili nasıl yapılır?” sorusunun cevaplarını verirken zorlanıyorsunuz. Hemen size gezgin ruhumuz ile yardımcı olalım. Yazının sonuna geldiğimizde karavan tatili için hazırlıklara başlamak üzere harekete geçeceksiniz bizden söylemesi. Ya da isterseniz hiç zahmete girmeden 5 yıldızlı bir tatil köyünde her şey dâhil bir tatil için rezervasyon yapabilir, konulmuş kurallara uyarak tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. Karavan ise size sınırlarını sizin çizdiğiniz yani kısacası sınırsız bir tatil fırsatı sunuyor. İsterseniz her şey dâhil olur, isterseniz oda kahvaltılı, isterseniz plaja yakın olur, isterseniz ormanın içinde… Saat kaçta isterseniz kalkabilir, kahvaltıyı kaçırma telaşı yaşamazsınız. Hadi şimdi lafı uzatmadan karavanla tatilin püf noktalarına geçelim.

Karavanla Tatilin Temel Kuralları

Karavanla tatil yaparken bilmeniz gerekenler

Bu bilgiler ışığında yolculuğa çıkmak, kusursuz bir tatil fırsatı verecektir. Temel kurallar olmakla birlikte karavanla tatil konusunda yeni olanlar için son derece önemli bilgiler olduğunu belirtmemiz gerek. Peki, karavanla nereye gidilir? Genel bir cevap olacak ama nereye isterseniz oraya gidilir. Sınırları siz beliriyorsunuz ne de olsa. Ancak genel olarak karavanla Avrupa turu yapanlar ile karavanla yurt içi tatili planlayanlar olmak üzere iki grup dikkatleri çekiyor.

Avrupa’da ve Türkiye’de Karavan Yolculuğu

Avrupa’da karavan yolculuğu yapmadan önce aracınız ile ilgili yapmanız gerekenlere, prosedürlere odaklanmalısınız. Eğer kendi aracınız ile yola çıkacaksanız, sizi bir takım izinler, belgeler ve azıcık da masraf bekliyor olacak. Çünkü Türkiye plakalı bir aracın yurtdışı yolculuğu çeşitli izinlere tabi olacaktır. Türkiye’de karavan kiralayıp yola çıksanız bile bu tür sorunlar ile uğraşmanız gerekecek. Bunun yerine bir Avrupa ülkesine uçak ile seyahat edip, orada karavan kiralayabilirsiniz. Genellikle sizi karavan ile birlikte hava limanında bekleyen yetkililer, seyahatinizi oldukça kolaylaştırıyor. Avrupa’daki karavanla seyahat rotası ise tamamen sizin isteğinize göre şekillenecektir. Görülecek ne çok güzellik var değil mi? Avrupa’dan önce Türkiye’nin güzelliklerini görmeyi de unutmamalısınız. Dört bir yanı cennet olan ülkemizi Karavan ile keşfetmek, hayatınızın en özel tatili anlamına gelebilir. Pek çok kamp alanı ise ülkemizde Karavan tatilini cazip hale getiriyor.

Exit mobile version