Karavanla Dünyayı Dolaşmak İçin Sahip Olmanız Gereken 10 Özellik

Eğer sizinde hayaliniz özgür ruha sahip olan pek çok kişi gibi karavanla dünyayı dolaşmak ise doğru yere geldiniz. Aşağıda bahsedeceğimiz küçük tüyolar sayesinde ne gibi özelliklere sahip olmanız gerektiğini biliyor olacaksınız.
karavanla dünyayı dolaşmak için sahip olmanız gereken 10 özellik

1.Karavancılık Terimleri

Karavan ile seyahat etme düşüncesi olanların karavancılık hakkında bazı teknik bilgilere sahip olmaları, karşılaşabilecekleri olası teknik sorunlara karşı bilgili olmalarını sağlar. Yaşam aküsü, alkovan, atelaj ve çeki demiri gibi terimlerin anlamlarını ve yerlerini bilmek karavan yolculuğunuzu daha kolay hale getirebilir.

2. Doğal Yaşam Tutkusu

Karavanla seyahat etmek ya da düzenli bir karavan yaşamı kurmak isteyenler genellikle doğa ile iç içe olabilecekleri yerleri tercih ederler. Doğal yaşama olan tutku, karavan yolculuğunun zorluklarını daha az görmezden gelmeyi sağlayacaktır.

3. Kamp Yapmayı Bilmek Gerekir

Karavan yolculuğu esnasında, konaklama ihtiyacı için seçilen birçok yere karavanı taşımak yerine, küçük bir ekipman çantası ile karavanı geride bırakmak daha kolay olur. Bu sebeple karavan seyahati için aynı zamanda iyi bir kampçı ruhuna sahip olmak da gerekir.

4. Acil Durum Yönetme Becerisi

Karavan ile dünyayı dolaşırken kısıtlı imkanlarınızın olduğu düşünülürse karşınıza çıkan olumsuzluklarla başa çıkabilme ,onları lehinize çevirebilme özelliğine sahip olmak, karavan seyahati ile dünyayı dolaşma fikrinden daha az pişmanlık duymanızı sağlar.

5. Güvenli Karavan Yolculuğu Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Karavan yolculuğu bu tutkuyu derinden yaşamayanlar için genellikle güvenilir bulunmayan bir yolculuk türüdür. Ancak gerekli tedbirler alındığında birçok yolculuk çeşidinden daha güvenli olduğu söylenebilir. Karavan sahiplerinin bu noktada konaklamak için ıssız yerleri tercih etmeleri ve aşırı hızdan kaçınmaları önerilebilir.

6. Tamircilik Yeteneği

Yolculuk sırasında olabilecek arızalar için karavan içinde mutlaka detaylı bir tamir seti bulundurmanız ve sizlerin de arızaları tamir yeteneğine sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde en ufak bir sorunda yolda kalmanız ve karavan ile dünyayı dolaşma hayalinizin yarıda kalması olasıdır.

6. Böceklerden Korunma Becerisi

Karavan seyahati için genellikle seçilen yaz mevsimi, böcek ve sinek açısından kişilerin oldukça rahatsız olabilecekleri bir durumdur. Bu sebeple doğal yöntemlerle böcek ve sinek kovucu yapmayı bilmek, karavan tatilinin rahat geçmesini sağlar.

7. Disiplin Sahibi Olmak

Oldukça ufak bir ortamda fazla sayıda kişi ile konaklamak büyük ölçüde disiplin gerektiren bir eylemdir. Bu konuda karavan sakinlerinin üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri karavan seyahati sırasında daha az sorun yaşamayı sağlayacaktır. Mutfak ve oturma alanı içinde belirli kuralların olması, küçük karavan içinde daha derli toplu olmayı sağlayacaktır.

8. Hijyenik Olmak

Karavan yaşam kültürü her ne kadar rahat ve özgür olmayı vaat etse de, geride bırakılan yaşamın bazı önemli noktalarını karavan seyahatine de taşımak gerekiyor. Bunlardan biri olan temizlik, banyo ve tuvalet gibi genel ihtiyaçların karşılanmasında devreye girmektedir. Banyo ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından karavan deposunda biriken kirli atığın düzenli aralıklarla boşaltılması, hijyenik bir karavan seyahati yapmayı sağlar.

9.Karavancı Selamı

Farklı ve oldukça doğal bir yaşam kültürü olan karavancılık, bu kültürden olan insanların birbirleri arasında çeşitli kavramların oluşmasına neden olmuştur. Bunlardan biri olan karavancı selamı, yolda kalma ya da herhangi bir arıza durumlarında karavancı selamı ile yardım çağırmayı mümkün kılar.

10. Pratik Yemek Pişirebilme Yeteneği

Karavan ile dünya seyahatlerinin vazgeçilmezi olan kamp ateşleri aynı zamanda pratik pişen yemeklerinde başlıca malzemesi olmaktadır. Yanınızda bulunan malzemelerle hızlıca bir şeyler hazırlama yeteneğine sahip olmanız, karavan ile dünya turunu az maliyetli lezzetli yemeklerle geçirmeye olanak sağlar.

Exit mobile version