İstanbul’un En Güzel Manzaralı Çay Bahçeleri ve Kafeleri

Günümüzde stresten kurtulmanın bir çok yolu olsa da manzaranın stres üzerindeki olumlu etkisi su götürmez bir gerçek. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız biraz daha şanslı sayılırsınız. İstanbul’un değişik açılarla bir çok manzarasından yararlanmak bide üstüne kahve içmek sizi stresten kurtaracaktır.

Galata’dan Ortaköy’e kadar araştırdığımız bu mekanlar muhteşem İstanbul manzarasına sahip oluşuyla cezbetmektedir. Hafta sonu yapacak bir şey bulmakta zorlanmadan bu keyifli mekanları tercih edebilirsiniz.

1-) GALATA KÖPRÜSÜ

923b5002_GALATA-KOPRUSU-Istanbul

Galata Köprüsü altın boynuzun incisi gibidir. Yalnız oturduğunuz yere iyi karar vermelisiniz. Çünkü izleyeceğiniz manzara farklı açılarla değişmektedir. Bir tarafı Galata Kulesi ve boğazın girişine bakarken diğer tarafı tarihi yarım adayı görmektedir. Bir çok kafenin ve restorantın bulunduğu Galata Köprüsü kesinlikle gidilesi mekanların başında gelmektedir.

2-) PIERRE LOTI TEPESİ

pier-loti

Filmlere konu olan bu tepe Haliç’i izlerken sizi oldukça rahatlatacaktır. Sıcak bir çay yada bol köpüklü bir Türk kahvesi size seve seve eşlik edecektir.

3-) EMİRGAN KORUSU

emirgan02

Lale bahçelerinin içerisinde Boğazı selamlarken sıcak çayınızı soğutmamaya dikkat edin. İstanbul’un kalabalığından kaçmak için en ideal yerlerden biri şüphesiz. Emirgan Korusunu daha önce görmediyseniz hiç vakit kaybetmeyin ve koşar adım gidin.

4-) BALTALİMANI

oba

Baltalimanı’nda bulunan bu mekan deniz seviyesine yakın bir mesafede olmasıyla bir şeyler içmenin keyfini en iyi şekilde sizlere sunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne oldukça yakın olan bu mekan eşsiz manzaralardan birine sahiptir.

5-) DOLMABAHÇE

dolmabahçe

Dolmabahçe Sarayı’nın hemen yanında bulunan ve Milli Saraylar’a bağlı olan bu işletme yine en güzel İstanbul manzarasına sahip yerlerin başında gelmektedir. Yer bulmak oldukça zor olsa da oturduğunuzda kalkmak istemeyeceksiniz.

6-) ÇAMLICA TEPESİ

camlicatepesi04

Bugünlerde sıkça adından söz ettiren bu tepe İstanbul’u kuş bakışı en iyi gören yerlerden biridir. Yeşili ve manzarasıyla cazibe merkezi haline gelen Çamlıca Tepesi’nin manzarası mutlaka görülmeye değerdir.

7-) MODA

moda2

Anadolu yakasının en güzel manzaralarından birine sahip olan bu çay bahçesi haftanın stresini atmak için en ideal yerlerin başında gelmektedir. Moda’nın o sakin havasıyla birlikte Türk kahvesinin hakkını veren nadir mekanlardan oluşuyla kesinlikle gidip görülesi bir yerdir.

8 -) GALATA KULESİ

??????????????????????????????????

Tarihi dokusuyla sizi kendine bağlayan Galata, kahve ve kitap kombinini sevenler için harika bir atmosfere sahip. Yalnız Galata’da otururken kitabınıza dalıp kahvenizi yudumlamayı unutmayın.

9-) SARAYBURNU

sarayburnu-cay-bahcesi1

Topkapı Sarayı’nın hemen yanında bulunan bu çay bahçesi, sakinliği ve manzarasıyla sizi kendine hayran bırakacaktır. Çayın bardaklarda değil demlikle servis edilmesi bu çay bahçesine özgüdür. Çay istediğinizde demliği karşınızda bulursanız şaşırmayın.

10-) KIZ KULESİ

Adsız

Ayaklarınızı uzatıp Kız Kulesi’nin ardından batan güneşi izlemeye ne dersiniz? Belkide en güzel manzaraya sahip olan bu çay bahçesinde masada oturmak yasak. Kız Kulesinin karşında minderlerin üzerinde boğazı izlerken simit ve çay ikilisinin size eşlik etmesine izin verin .

11-) KADIKÖY RIHTIM

kafka

Kadıköy rıhtımda bulunan bu kafe adını ünlü bir yazardan almış. Haydarpaşa garının o eşsiz mimarisine eşlik eden vapur sesleriyle birlikte biraz olsun şehrin kalabalığından kurtulup manzaranın tadına sıcak bir çayla varabilirsiniz.

12-) ORTAKÖY

istanbul-ortaköy-camii-nerede

Tarihi dokusuyla kendine çeken Ortaköy, manzara sevenler için vazgeçilmez merkezlerden olmaya devam etmektedir. Bir çok kafe ve çay bahçesinin olduğu Ortaköy’de güzel saatler geçirmeniz kaçınılmaz gibi durmakta.

Exit mobile version