İstanbul’da Alışveriş Nasıl Yapılır?

Alışverişi tutku haline getirmiş herkes için aranılan şehir olan İstanbul’da alışveriş yapmanın ipuçlarını bilirseniz, bu konuda İstanbul dışında bir şehri tercih etmenize gerek kalmaz. Paranızı en doğru şekilde kullanarak modayı bu şehirde takip edebilmeniz mümkün. Hangi semtte ne alınır? yada hangi zamanlar doğru vakit olabilir? soruları için hazırlanmış bu içerik size yeni alternatifler bulmanız konusunda rehberlik edecek.

Şimdi, İstanbul’da alışveriş yapılabilecek yerleri liste şeklinde anlatalım.

Şehrin her yerinde bulabileceğiniz AVM ler,

Türkiye dünya çapındaki AVM pazarı kategorisinde 3. sırada geliyor. Bu sıralamada İstanbul’un payı oldukça büyük. 100’ü aşkın sayıdaki AVM’leri ile İstanbul, Türkiye’nin bir çok yerinden gelen insanlara kapılarını açıyor. Özellikle, dünyaca ünlü markaları tek çatı altında bulabileceğiniz AVMlerde sadece mağazalar değil, yemek alanları, oyun alanları ve sinemalarla da gününüzün alışverişten geriye kalan zamanını değerlendirme imkanına sahipsiniz. Yılın belli zamanlarında büyük indirimleri yakalayarak, sezon sonu ürünlerini en iyi fiyatlara bulabilirsiniz. Ayrıca, İstanbul’da AVMlerin en büyük olanaklarından biri, metro ve metrobüs güzergahlarının en az birinin yakınında olmaları. Eğer vasıta konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, İstanbul trafiğini de göz önünde bulundurarak bu iki toplu taşıma araçlarından birini veya otobüsleri tercih edebilirsiniz.

7jjj

AVM olarak en uygun olanlar genellikle Outlet konseptli AVMler oluyor. Bunların başında Anadolu yakasında bulunan Optimum ve Avrupa yakasında bulunan Olivium geliyor. İkisi haricinde de çeşitli Outlet AVMler bulunmakta. Bulunduğunuz yerlere yakın olanlardan birini tercih edebilir, uygun ücretlerdeki ürünleri rahatça bulabilirsiniz. İndirim sezonunda daha düşük fiyatları da görebileceğiniz Outlet AVMler, İstanbul’da en kalabalık mekanların başında geliyor.

SliderImage4

Bunun yanında lüks markaları her yerde bulamadığınız ürünleri bulabileceğiniz AVMler de mevcut. Kanyon ve İstinyePark Avrupa yakasının en yüksek fiyatlı ürünlerini görebileceğiniz AVMler. Aynı zamanda, bu iki AVM de yapı tasarım ödülü almış sayılı AVMler arasında gösteriliyor.

Haftanın belli günlerinde bulabileceğiniz semt pazarları,

Yerli yabancı fark etmeksizin herkesin uğrak mekanları olan semt pazarları haftanın her günü İstanbul’un farklı bölgelerinde kuruluyor ve binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle giyim konusunda en yeni trendleri en uygun fiyata bulmakla kalmıyor, pazarlık kavramını da kullanarak ürünleri daha da ucuza alabiliyorsunuz. Ünlülerin de kıyafetlerinin birçoğunu buradan aldıklarını söylememek olmaz. Yerli piyasanın ürünlerini görebileceğiniz semt pazarlarını sıralayalım.

Feneryolu Pazartesi Pazarı: Her pazartesi Anadolu yakasında Bağdat caddesinin yukarısında kurulan ve genellikle giyim konusunda en iyiyi hedefleyen halkın tercih ettiği pazarlardan biridir. Daha az kalabalıktır. Daha nezihtir. En güzel parçaları bulabileceğinizin garantisini verebiliriz.

pazar

Kadıköy Salı Pazarı: İstanbul’daki en ucuz pazarlardan biridir. Anadolu yakasında bulunuyor. Ünalan metro durağından ulaşabiliyorsunuz. Her çeşit kıyafeti uygun fiyatlara hatta sudan bile ucuz diyebileceğimiz fiyatlara bulabiliyoruz.

Yeşilköy Çarşamba Pazarı: İstanbul’da yaşayıp da bilmeyenin olmadığı bu pazar Bakırköy yakınlarında oturan herkesin uğrak mekanı. Ayrıca güzergahını Atatürk Havalimanı’na yakın olarak da tanımlayabiliriz. Hem en elit hem en güzel kıyafetleri, ürünleri bulabiliyorsunuz. Modanın kalbinin attığı yer de diyebiliriz. Sadece kıyafet değil sebze-meyve pazarı da içerisinde bulunuyor.

DSC09142

Erenköy Perşembe Pazarı: Yine Anadolu yakasındaki bir pazarla devam ediyoruz. Kadıköy’de yerli halkın perşembeleri ziyaret ettikleri ve istediği ürünü bulabildikleri pazarlardan birisi. Küçük alanda kurulmuş olsa da kaliteli çantaları, en trend ayakkabıları giyebileceğiniz pazar diyebiliriz. Diğer pazarlara oranla o kadar uygun olmasa da uğramanız gereken bir pazardır.

Fındıkzade Cuma Pazarı: Söğütlüçeşme Metrobüs durağında yer alan Anadolu yakasının en kalabalık pazarlarından birisi diyebiliriz. Gezerken sıkılmayacağınız nadir mekanlardandır. Her cuma aynı yerde bulabileceğiniz bu pazar, müşterilerine en uygun en güzel ürünlerini sunuyor.

Beşiktaş Cumartesi Pazarı: En popüler pazar diyebiliriz. Beşiktaş evlendirme dairesinin karşısında olan bu pazar, sadece Beşiktaş çevresindeki halkı değil İstanbul’daki hemen hemen her yerden insanları bir araya getiren alışveriş noktası olmuş durumda. Sabah ve akşam saatleri arasında fiyat farklarını bulabileceğiniz Beşiktaş Pazarına erken saatlerde gidebilirseniz en iyi ürünleri bulabiliyorsunuz.

Beylikdüzü Pazar Pazarı: Genellikle Beylikdüzü tarafındaki halkın rağbet ettiği uygun fiyatlı ürünlerin bulunduğu Beylikdüzü Pazarı, mekanının büyüklüğü ile de halkın göz bebeği haline gelmiş durumda.

Eskiyle yeninin harmanlandığı Pasajlar,

İstanbul’da daha ucuza veya ikinci el ürünler bulabildiğiniz pasajlar belli bölgelerde hem turistik açıdan hem yerli halkın talebi bakımından en uğrak alışveriş noktaları arasında gösterilebilir. Peki hangi pasajlardan nasıl alışveriş yapmalıyız? İşte bu sorulara cevaplar..

beyo.aznavur

Azvanur Pasajı: 1800’lerin başından itibaren tarihi bir yapı olarak bulunan bu pasaj, taksim-istiklal caddesinde bulunuyor. Dokuz katlı yapısıyla içindeki mağazalar ve cafeleriyle tarihi bir AVM olarak da gösterilebilir. Takılar, ikinci el kıyafet-eşya ve orjinal hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.

terkos-pasaji

Terkos Pasajı: Yine İstiklal’de yine tarihi bir yapıya sahip bu pasaj, adeta modanın kalbinin attığı yer olarak görülüyor. En iyi kıyafetleri harika fiyatlara satın alabiliyorsunuz. İstiklal’deyseniz eğer bakmanızda fayda var.

resim1

Reaüserans Pasajı: Nişantaşı’nda Teşvikiye meydanına gelmeden görebildiğimiz bu mekan, şu an en gözde cafelerin ve en kaliteli butikleri bir arada bulabildiğimiz sayılı mekanlardan birisi. Demokrasi parkı ile Nişantaşı’nı birbirine bağlayan bir konumda bulunan Reasürans, gündüz vakitlerinde kitabevi ve butiklerden ibaretken, gece ise en popüler mekanları barındırıyor.

2139

Sinanpaşa Pasajı: Beşiktaş çarşısının iç kısmında bulunuyor. En kalabalık pasajlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Kıyafet, teknolojik aletler, kitaplar ve daha bir çok şeyi bulabildiğimiz bu pasaj en uygun fiyat garantisini veriyor. Alışverişi seven herkesin uğraması gereken bir mekan.

 

 

Exit mobile version