İstanbul’a Yakın Yürüyüş Rotaları

İstanbul’un hengamesinden, gürültüsünden kurtulup doğanın dinlendirici sesiyle, dinginliğiyle baş başa kalmak; yeşilin her tonuyla bezeli güzergahlarda yürüyerek ruhunuzu dinlendirmek mi istiyorsunuz? Özellikle trekking tutkunları için arabayla 1 – 2 saatlik mesafede ulaşabileceğiniz o kadar çok tabiat harikası parkur var ki.. İstanbul’a yakın yürüyüş rotaları içinde en çok ziyaret edilenlerse Pürenli yaylası, Ballıkayalar Milli Parkı, Binkılıç Köyü ve Istranca Ormanları, Dümbüldek suyu, Kargalı şelalesi..

Binkılıç Köyü ve Istranca Ormanları

Binkılıç Köyü İstanbul’un Çatalca İlçesi’ne bağlı. İstanbul’dan araba ile yaklaşık 2 saat süren Binkılıç Köyü’ne ulaşıp tepeye doğru çıkılan yolda ilerlediğinizde yol kenarında eskiden kalan taş bina kalıntıları dikkatinizi çekecek. Tepede ise Romalılara ait olduğu sanılan kale kalıntısı yer almakta. Bu mevkiden manzara oldukça etkileyici, aşağıda uzanıp giden ovanın seyri oldukça keyifli. Yürüyüş rotasındaki Istranca Ormanları’nın envai çeşit ağaçları ise büyüleyici.

Pürenli Yaylası

Düzce İli’nin Gölyaka İlçesi’ne bağlı olan Pürenli Yaylası İstanbul’dan yaklaşık üç saat uzaklıkta. 1400 metre yüksekliği olan yayla, gençlik kamplarının da düzenlendiği bir mesire ve yürüyüş alanı. Yaylaya ulaşıp tepeye doğru yol aldığınızda doğanın olağan üstü güzelliği sizi büyüleyecek. Pürenli Yaylası’nın güzelliklerini adımlarken buraya pek de uzakta olmayan Kardüz ve Büyük Balıklı yaylalarını da yürüyüş planına dahil edebilirsiniz.

Ballıkayalar Milli Parkı

Kocaeli / Gebze’ye bağlı Tavşanlı Köyü’nde yer alan Milli Park İstanbul’a 1 saatlik uzaklıkta. Dağcılık sporuyla ilgilenen kişi, üniversite ve derneklerin de çok rağbet ettiği bir destinasyon. Park yemyeşil bir vadi içinde yer alıyor. Park içinde bulunan dere, gölet, şelale ve kanyon gerçekten etkileyici. Özellikle göçmen kuşların uğrağı olan gölet ise ayrı bir atmosfer sunuyor. Ballıkayalar Milli Parkı’nda bir birinden farklı yürüyüş parkuru var; zorluk derecesini kişisel performansınıza göre seçin.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Dümbüldek Suyu

Kocaeli’nin Derince ilçesine bağlı Karagöllü Köyü bölgesinde bulunan yürüyüş parkuru İstanbul’a 2 saatlik mesafede. Gürgen ve kayın ağaçlarının birlikteliğinde derelerden geçerek tamamlayacağınız bu güzel parkurun başlangıcı Dümbüldek Suyu, Karagöllü Köyü’ne 4.5 km uzaklıkta. Mevki, adını köyde yatırı bulunan Dümbüldek Dede’den almış. Farklı rotaları olan bir parkur. Yürüyüş meraklısı doğa severlerin dışında, böbrek taşı rahatsızlığına iyi geldiği ifade edilen sudan yararlanmak için çok sayıda sağlık amaçlı ziyaretçi de bölgeye gelmekte.

Kargalı Şelalesi

Kocaeli / Gebze’ye bağlı Kargalı Köyü’nde yer alan Kargalı Şelalesi İstanbul’a 1.5 saatlik uzaklıkta. Her mevsim değişken debisi ve habitatıyla şelale ziyaretçilerine görsel ziyafetler sunmakta. Köyden şelaleye kadar uzanan rota kimi zaman orman yolu, kimi zaman patika kıvamında. Köyden şelaleye gidiş – dönüş yaklaşık olarak 9 kilometrelik bir yürüyüş mesafesi. Kargalı Şelalesi civarı her mevsim gidilebilecek, görülebilecek, gezilebilecek, yürünebilecek ideal parkurlardan biri.

Fırsat buldukça doğada kalın, doğal kalın..

Exit mobile version