İstanbul’a Yakın Kamp Alanları

Kamp yapmak; doğa severlerin, keşfetmeye ilgi duyanların ve doğa yürüyüşlerinden zevk alanların oldukça sık tercih ettiği bir dinlenme ve tatil yapma şeklidir. İstanbul’da yaşıyorsanız, İstanbul çevresinde gidebileceğiniz ulaşımı kolay, hepsi birbirinden huzurlu ve birer tabiat harikası olan kamp alanlarından faydalanabilirsiniz. İstanbul’a yakın kamp alanları ile ilgili ihtiyaç duyduğunuz bilgileri bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

İstanbul çevresindeki 5 önemli kamp alanı

İstanbul, pek çok imkân sunan metropol kent olmasının yanı sıra, etrafına konumlanmış çeşitli doğa alanları ile de adından bahsettirmektedir. İşte, hafta sonunuzu ya da tatilinizi değerlendirebileceğiniz İstanbul çevresindeki 5 önemli kamp alanı:

Yuvacık – İnönü Yaylası

Yuvacık ya da bilinen diğer adıyla Kirazlıdere, Marmara Bölgesindeki en güzel yaylalardan bir tanesidir. İstanbul’a yaklaşık olarak 115 km mesafede bulunan bu doğa cennetinin uzun toprak yolu boyunca doğal su kaynağı bulabilecek ve geniş ormanlık alan içerisinde rahatça çadırınızı kurup ve kampınızı yapabileceksiniz.

İğneada Longozu Ormanları

Kırklareli ilinin Vize ilçesinde yer alan İğneada Longozu, kamp severler için harika bir seçenektir. Denize kıyısı olan, sınırları içinde akarsu ve orman bulunan bu tatil mekanına çeşitli yöntemlerle ulaşmak mümkün: Motosiklet ya da bisiklet özellikle tercih edilmektedir.

Acarlar Longozu

İstanbul’a ulaşımı oldukça kolay kamp alanlarından biri de Acarlar Longozu. Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı; Sakarya’nın Karasu ve Kaynarca ilçelerinin arasında yer alıyor. İstanbul’a yaklaşık 2 saat uzaklıktaki kamp alanı tam bir tabiat harikası. Bu bölgeye yakın Maden Deresi ve Şelalesi de doğa severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri.

Yenice Ormanları

Karabük’ün Yenice ilçesinde yer alan Yenice Ormanları, kamp severlerin en çok tercih ettiği alanlardan bir tanesi olmaktadır. Dört mevsimde de ziyaretçisi olan bu tabiat harikası bölgenin sınırları içerisinde ormanlık alan, çeşitli büyüklükte şelale ve göller bulunmaktadır. Yenice Ormanı’nda; 5 kamp alanı, 7 tane bisiklet parkuru ve 15 tane de yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

Sülüklügöl

Bolu il sınırları içerisinde olan Sülüklügöl’e, Sakarya / Akyazı üzerinden ulaşılmaktadır. Yüzyıllar öncesinde meydana gelen bir heyelan sonucu oluşmuş olan Sülüklügöl’e ulaşmak için bir miktar çaba sarf etmek gerekmektedir. Uzun yürüyüşleri seviyorsanız, burası tam size bir kamp alanı olacaktır. Göl kenarına ulaşmak için 9 km’lik bir yol yürünmesi gerekmekle birlikte, vardığınızda tabiatın en güzel yansımaları sizleri bekliyor olacak.

Kamp yapmanın önemi

Kamp yapmak, doğa ile bütünleşmek için eşi benzeri bulunmaz bir fırsattır. Güneş, temiz hava ve toprak ile yakın temaslar kurarak vücudunuzu dinlendirir ve rahatlarsınız. İnsanlar, modern hayatın gürültüsü ve stresi içinde zihnen ve bedenen yorulmaktadır. Toprağa temas etmek, temiz havayı içinize çekmek ya da gürültüden ve elektronik araç – gereçlerin menzilinden uzaklaşmak söz konusu olduğunda kamp yapmak, oldukça keyifli ve faydalı bir etkinlik olmaktadır. Vücudunuzu dinlendirmenin ve zihninizi arındırmanın yanı sıra, doğa ile iç içe olarak mücadele ruhunuzu da güçlendirirsiniz. Kamp çadırınızı ve diğer kamp malzemelerinizi hazır ederek; dinginliğe ulaşacağınız, kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve zihninizi arındırabileceğiniz bir maceraya çıkmanız, oldukça yararlı olacaktır. Eğer ilk kez kamp yapacaksanız ve bu konuda fazla bilginiz yoksa Kamp hazırlığı nasıl yapılır yazımızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Exit mobile version