İstanbul Yakınlarında Atv İle Safari Yapabileceğiniz Yerler

ATV motorlar, son zamanlarda oldukça popüler hale gelen, klasik taşıtlardan oldukça farklı ve daha eğlenceli araçlardır. Dört büyük tekere sahip olan bu motorlar, özellikle doğa koşulları için tasarlanmış araçlardır ve doğa ile iç içe yapılacak etkinliklerin, en önemli öğelerindendir. Örneğin, ATV safari. Birçok şehirde, ormanlık alanlarda, toprak, çamur içinde, hem doğa şartları altında mücadele etmenin, hem de hız ve heyecanın tadını çıkarmanın en güzel yollarından birisi. İstanbul’da içinde de, ATV safari yapacak alan bulmak mümkün. Özellikle, sporun felsefesine uygun olarak, ormanlık alanlar içinde, toprak kokusu alarak, eğlenceli ve heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Çeşitli işletmelerde, bu organizasyon için farklı paketler ve imkanlar var. Bazı işletmeler 16 yaşını doldurmuş olma şartı koyarken, bazıları bunun için, 17 yaş sınırı koymuş durumda. Vereceğiniz ücretin içinde, motoru ve ekipmanlarını kiralama, rehberlik ve eğitim hizmetleri bulunuyor. Eğitim, genellikle 15 dakika teorik, 15 dakika pratik bilgi şeklinde gerçekleşiyor ve ardından, seçtiğiniz paket üzerinden, ATV safari etkinliğine katılabiliyorsunuz. Turlar, rehberler eşliğinde gerçekleşiyor, tek başınıza kiraladığınız turlar olabilir, ama bu sadece sizin olacağınız anlamına gelmiyor. Bireysel olarak da, grup olarak da, aileniz, dostlarınız, iş arkadaşlarınız, üniversite sınıfı olarak istediğiniz şekilde, safari turlarına katılma imkanınız mevcut. Ama, turun eğlenceli olması için, tavsiye edilen araç sayısı dört motorla sınırlı. Bunun dışında, maksimum 10 araçla da turlar yapılabiliyor. Turlar genellikle 1 saat ile 3 saat arasında değişiyor, bazı firmalar, sadece belirli sürelerle hizmet verirken, bazıları süre seçme opsiyonunu size bırakıyor.

İstanbul yakınlarında atv ile safari yapabileceginiz yerler

Şile ATV Safari

Şile merkeze 18 km mesafede bulunan, 27 farklı parkura sahip safari tesisinde, hafta içi ve hafta sonu, yılın her günü safari yapabilirsiniz. Etkinliğin süresi 60 dakika olarak belirlenmiş. Hava şartlarına göre, özel çizmeler ve su geçirmez kıyafetler de, tesis tarafından sağlanıyor.

İstanbul yakınlarında atv ile safari yapabileceginiz yerler

Aydos ATV Safari

Kartal ilçesinin, Uğur Mumcu mahallesinde bulunan Aydos ormanlarının içindeki tesiste, toplam 70 dakika sürecek bir tur.

İstanbul yakınlarında atv ile safari yapabileceginiz yerler

Polonezköy ATV Safari

Polonezköy, Cumhuriyet Köyü mevkisinde bulunan bu tesislere ulaşım, 137 ve 138 numaralı İETT otobüsleri aracılığıyla sağlanabiliyor. Toplam 3 saat süren turlar bulunuyor ve kendin pişir kendin ye imkanı da mevcut.

İstanbul yakınlarında atv ile safari yapabileceginiz yerler

Kemerburgaz ATV Safari

Kemerburgaz’da bulunan tesiste, ATV safari turları, 15 dakika eğitim, 45 dakika sürüş şeklinde gerçekleşiyor.

İstanbul yakınlarında atv ile safari yapabileceginiz yerler

Çatalca ATV Safari

Yine şehrin biraz dışında, ağaçların arasında, doğayla iç içe bir program. 15 dakikalık ATV eğitiminin ardından, 60 dakika sürecek bir sürüş etkinliği gerçekleştiriliyor.

İstanbul yakınlarında atv ile safari yapabileceginiz yerler

ATV safari etkinliği, her mevsimde, her hava durumunda yapılabiliyor. Hatta zorlu havalarda, etkinliğin heyecanı ve eğlencesi de katlanıyor. ATV motorlar, her hava durumuna uygun olarak tasarlanmış, arazi araçları olduğu için, hava soğukluğu, yağış gibi durumlardan etkilenmiyor.

Exit mobile version