Isırgan Otu Nasıl Temizlenir?

Isırgan otu, günümüzde bolca tüketilen bir şifalı bitkidir ve birçok ilacın da etmen maddesi olarak kullanılmaktadır. Bilimsel adı Urtica olan ısırgan otu; Avrupa, Kuzey Amerika, Asya’nın soğuk bölgeleri ve Kanada’nın bazı bölgelerinde ve ülkemizde doğal olarak yetişir. Koyu yeşil renginde olan yaprakları tırtıklı bir yapıya sahiptir. Boyu bir metreye erişebilir. Haziran ayından eylül ayına kadar çiçek açar ve yıl boyunca yetişebilir. Isırgan otunun yapraklarına dokununca, üstünde bulunan tüylerden formik asit, histamin gibi maddeler salgılanır. Bu yüzden cilde değen yerde yanma hissiyle beraber kaşıntı ve kızarıklık oluşturur. Ayrıca ısırgan otunun yapısal özellikleri hakkında daha detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.
Isırgan otunu genel olarak tanıdıktan sonra ısırgan otu nasıl temizlenir konusuna geçmeden önce  faydalarına da göz atalım.

Isırgan otunun faydaları:

Bu saydıklarımız ısırgan otunun faydaları içinde sadece bir kısmıdır. Halen üstünde bir çok araştırma yapılan ısırgan otu, daha bir çok hastalığın tedavisine yardımcı olacakmış gibi duruyor.
Isırgan otunun faydalarını açıkladıktan sonra biraz da ısırgan otu ile temas etmemiz durumda neler yaşarız konusunu açıklamak isteriz. Isırgan otuna dokunulduğunda ciltte oluşturduğu  yanma hissi ve kaşıntı nasıl engellenir, ısırgan otunu nasıl temizlenir? Sizlere biraz da bu konu hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Isırgan otu nasıl temizlenir?

Isırgan otu temizleme işlemi işte bu kadar.Artık muhteşem ısırgan otlu börekler, çorbalar ve yemekler yapabildiğiniz gibi hazırladığınız kürlerle de bir çok hastalığın tedavisinde ısırgan otunu kullanabilirsiniz. Gözlenen bir yan etkisi olmasa da bazı kişilerde alerjik reaksiyon yaratabilir. Bu konuda dikkatli davranmanızı öneririz.

Exit mobile version