İlginç İsimli Bitki Çayları

Günümüzde daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için bitki çayları, pratik ve oldukça faydalı bir seçenek. Genellikle aşina olduğumuz bitkilerin çaylarını tüketiyoruz. Ama ilginç isimlere sahip olan oldukça faydalı pek çok bitkinin de çayı yapılabiliyor.

Bu bitki çaylarının isimlerinin arkasındaki hikayeleri sizler için araştırdık.

İşte İlginç İsimli Bitki Çayları:

Acıağaç Çayı

Hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olan, böbrek taşlarının düşürülmesinde etkili bu bitki çayı, oldukça acı etken maddesi sebebiyle acıağaç adını almış 2-3 metrelik bir bitkiden elde ediliyor.

aciagac

 

Adamotu Çayı

Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip, ağrı kesici özelliği bulunan ve bağırsakları çalıştıran bir çaydır. Adamotu bitkisine bu ismin verilmesinin sebebi, insan vücudu formunu andıran köklere sahip olmasıdır.

adamotu

 

Abdestbozan Otu Çayı

İdrar yolu rahatsızlıklarına iyi gelmesi ve bağırsak gazlarını gidermesi ile ünlü bu bitki çayı, abdestbozan otundan elde ediliyor. Gaz çıkarmak, abdesti bozduğu için halk dilinde böyle adlandırılan abdestbozan otu, isminin hakkını verecek kadar hızlı etki ediyor.

abdestbozan

 

Danabağırtan Otu Çayı

Daha önceleri çayı içilen bu bitkinin, zehirli olması sebebiyle dahilen kullanımı zamanla terk edilmiştir. Günümüzde daha çok veteriner hekimlikte kullanılan bu bitki, kurt düşürücü etkiye sahiptir ve uygulandığı hayvana sancılı bir süreç yaşattığı için halk arasında bu şekilde adlandırılmıştır.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Denizkadayıfı Çayı

Göğüs yumuşatıcı, öksürük giderici etkisi bulunan denizkadayıfı çayı, kayalıklarda yosun gibi kendiliğinden üreyerek yetişen bir bitki olan denizkadayıfından elde edilir. Sert, tel tel ve parçalı olan bu bitki deniz suyunun çekilmesiyle ortaya çıkar ve toplanır. Görüntüsü sebebiyle denizkadayıfı şeklinde isimlendirilmiştir.

denizkadayifi

 

Çobançökerten Otu Çayı

Çobançökerten otu çayı, hızlı tüketildiğinde aniden tansiyon düşürücü etki yaratıyor. Sahip olduğu güçle bu bitkinin “çökertemeyeceği” şey yok. Halk arasında “deveçökerten” adıyla da biliniyor olması bunun bir kanıtı diyebiliriz.

coban-cokerten-otu

Exit mobile version