İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el arabalar giderek daha da yaygınlaşmaktadır. Çok daha hesaplı fiyatlarla satın alınabilen bu arabalar her bütçeden kişinin araba sahibi olmasını sağlamaktadır.Doğru tercih yapmak için bazı konulara dikkat etmek gerekir. Bu konulara dikkat ederek hem uygun fiyatlı hem de uzun kullanımlı araçlara sahip olunabilmektedir. İkinci el araba almak isteyenler ilk olarak otomobil ilan sitelerinde incelemeler yaparak işlerini kolaylaştırabilir. Bu tip sitelerdeki arabaları görmeye giderken yanınızda bu işten anlayan birinin olması araba incelemelerinde sizlere zaman kazandıracaktır. Bu kişi arabanın incelenecek yerlerini doğru tespit edip araba hakkındaki fikrinizi netleştirebilir.

ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler

Aceleci Davranmayın

İkinci el araba alırken en çok dikkat edilecek nokta aceleci davranmamaktır. Arabanın her yeri ayrı ayrı incelenip tüm evrakları titizlikle karşılaştırılmalıdır. Uygun fiyatlı diye bir arabayı tam incelemeden satın almak sizi maddi kayıplara uğratabilir.

Süspansiyona Dikkat Edin

Arabadan anlayan kişilerin ilk dikkat edeceği nokta da süspansiyonun sağlam olmasıdır. Bunu da incelemek için araç güçlü bir şekilde sallanır. Sallanmaktan sonra durma süresi aracın süspansiyonunun sağlamlığı hakkında yeterli bilgiyi verir. Birkaç kere sallanıp duruyorsa bir sıkıntı yok demektir. Araçta uzaktan gözlenen bir denge sorununun olmaması yine bu araç hakkında fikir verebilmektedir.
Aracın karışmış olduğu kazaları tespit etmek hem yapılan girişimleri hem de araçta değişen parça olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olunmasını sağlar. Kazada hasar miktarlarını ve tarihlerini de gördüğünüz hasar kaydı araba beğenildiğinde yapılan ilk hamlelerden biridir.

ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler

Deneme Sürüşü Yapın

Bir araç alınırken mutlaka deneme sürüşü yapılmalıdır. Motor çalışırken meydana gelebilecek sorunları görmeniz açısından bu çok önemli bir adımdır. Direksiyon,fren,marş sistemlerinde bir sorun olup olmadığı ancak bu test sürüşünde anlaşılmaktadır. Bu sürüş esnasında aracın tüm aksamlarını kontrol etmek çok daha yararlı olacaktır. Klima da incelenecek aksamların başında gelmektedir.

ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler

Araç sahibine sorulan sorularda asla bir çekince olmamalıdır. Doğru bilgileri almak adına aklınıza gelen her soruyu sormalı ve cevap almalısınız. İkinci el araba almak hesaplı görünse de doğru adımlara dikkat etmeden yapılan satışlar kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bu adımlar sayesinde daha sağlıklı bir araç alabilir ve uzun süre kullanabilirsiniz.

Exit mobile version