Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Palmiyegiller familyasından olan tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen hindistan cevizi, genellikle kurumuş meyvesi toz halinde satılır ancak sert kabuğunun altında hindistan cevizi sütü denilen yoğun bir sıvı bulunur.

Hindistan cevizi çok besleyici ve güçlendirici bir besindir. Yüksek oranda ancak kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağı diğer yağlara göre daha kolay tölere edebiliyor.

Hindistancevizi yağında bulunan yüksek miktardaki doymuş yağ asidi oranı ilk etapta akla yağın kalp için iyi olmadığını getirebilir. Ne var ki; Hindistan cevizi bu yanlış anlamanın tam aksine, %50 oranındaki laurik asit ihtiva ederek yüksek tansiyon, yüksek kolesterol seviyesi de dâhil olmak üzere çeşitli kalp problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.

Hindistancevizi yağı tüketmek sindirime yardımcı olur ve bu sayede “Irritabl Bağırsak Sendromu” da dâhil olmak üzere mide ve sindirim ile ilgili birçok rahatsızlığın ortaya çıkmasını engeller. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Hindistan cevizi yağını pek çok yerde ve farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Makyaj temizleyici

Bildiğiniz ve sevdiğiniz makyaj temizleyicileri kadar etkili olan hindistan cevizi yağı en dayanıklı su geçirmez maskaranın bile hakkından gelir. Bir parça pamuğa bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını dökün,cildinize uygulayın fakat sonrasında iyi bir arınmaya ihtiyacınız olacak .

Ağız kokusu

Hindistan cevizi yağı antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için bu alanda iyi bir seçim. Bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını bir bardak su ile seyreltin ve gargara yapın. Ağzınızın çok ferah koktuğunu hissedeceksiniz.

Vücut nemlendirici

Özellikle kuru bir cilde sahipseniz uygulayarak cildinize nemi hapsedip elastikiyetini arttırırken kuruluktan kaynaklanan ince çizgilerin önüne geçebilirsiniz. Her banyodan sonra kullanabilirsiniz.

Tırnak besleyici

Tırnaklarınız zayıfsa, üstten ya da yandan hemen kırılıyorsa,her gece yatmadan önce hindistan cevizi yağı ile masaj yapın. Hem tırnaklarınızın hem de tırnak çevresindeki derinin güçlendiğini fark edeceksiniz .

Vücut çatlakları

Özellikle hamilelikte ve doğum sonrasında karın bölgesinde oluşan vücut çatlakları için Hindistan yağını kullanabilirsiniz. Duş aldıktan sonra ya da gece yatmadan önce çatlaklı bölgeye sürebilirsiniz.

Gece kremi

Her gece cilt temizliğinizi uyguladıktan sonra göz altlarınıza uygulayacağınız yağ ile şişme ve morluklardan kurtulabilirsiniz. Lakin fazla miktarda sürmemeye dikkat edin aksi taktirde milia denilen toplu iğne başı kadar büyüyen ve sıkılamayan yağ bezeleriniz oluşabilir.

Oil Pulling

Hindistan cevizi yağını günde yaklaşık 20 dakika kadar çiğneyerek yapılan antik bir Ayurveda tekniğidir. Bu tekniğin vücutta detoks etkisi yarattığına, dişleri beyazlattığına, uykusuzluğu önlediğine ve migren ağrılarını azalttığına biliniyor. Ayrıca bu işlemi düzenli yaptığınızda kilo vermeye de yardımcı oluyor.

Sağlığınız için günde 1 çay kaşığı sızma Hindistan cevizi yağı tüketilmelidir, ancak günlük 2 yemek kaşığından fazla hindistan cevizi yağı tüketmek sağlık problemlerine neden olabilir.

Exit mobile version