Hindistan Cevizi Sütü Nasıl İçilir?

Hindistan cevizi sütü genellikle hindistan cevizi suyuyla karıştırılsa da ikisi birbirinden oldukça farklıdır. Hindistan cevizi suyu hindistan cevizinin içindeki sudan elde edilerek içilse de hindistan cevizi sütü hindistan cevizinin etli kısmının sıcak suyla karıştırılmasıyla yapılır.

Hindistan cevizi bir çok alanda kullanılan oldukça faydalı bir tropikal meyvedir. Pastalara ve çikolatalara katılmasıyla bilinen hindistan cevizi su ve süt şeklinde de oldukça yaygın kullanım alanına sahiptir. Antioksidan özelliği sayesinde kilo vermek isteyenlere hindistan cevizi suyu, bağışıklığı güçlendirmek isteyenlere de hindistan cevizi sütü önerilir. Hindistan cevizi sütünün daha bir çok faydası da bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Sütünün Faydaları

Hindistan Cevizi Sütü Nasıl İçilir Ve Hindistan Cevizi Sütü Nasıl Yapılır?

Taze hindistan cevizini tirbuşon yada bıçak yardımıyla delin ve suyunu akıtın. İsterseniz bu suyu içebilir yada aroma katması için pastalarda kullanabilirsiniz. Daha sonra hindistan cevizinin iç kısmını dış kabuğundan ayırın. Ufak parçalar halinde kesin ve kaynamış sıcak suyun içerisine atın. Bu aşamada su kaynamaya devam etmemelidir. Bu şekliyle kendi halinde oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Zamanla hindistan cevizi sütüne dönüşen karışımı süzün ve taze olarak tüketin. Hindistan cevizi sütü genellikle su ile yapılsa da su yerine süt de kullanabilirsiniz. Fakat kaynamış süt ile yaptığınızda daha ağır ve yoğun bir tatla karşılaşabilirsiniz. Hindistan cevizi sütü ortalama olarak 197 kcal’dir.

Exit mobile version