Hazır Kahve Nasıl İçilir?

Hazır kahve, hazırlanmasının pratikliği sebebiyle, yoğun şekilde tercih edilen bir kahve türüdür.
Hazır kahve yapma çalışmaları 1930’lu yıllarda başlamıştır. 7 yıl süren araştırmalar sonucunda hazır kahve üretilmiştir. Satışı ilk kez 1938’de İsviçre’de başlamış. Ardından tüm dünyaya yayılmıştır. Hazır kahve tüketiminin patlaması içinse 1950’li yılları beklemek gerekecektir.
Günümüzde oldukça yaygın olarak tüketilmektedir.

Hazır Kahve Nasıl Üretilir?

Klasik şekilde işlenen kahve çekirdekleri kavrulup çekildikten sonra sıcak suyla karıştırılıp büyük tanklarda çok koyu bir kahve olarak hazırlanmasıyla, hazır kahve üretim süreci başlar. Ardından bu kahve bir çok kez filtreden geçirilip suda erimeyen kahve parçaları süzülür ve ayrılır. Ardından elde edilen koyu kahve kurutulur. Geride kalan toz kahve ise, hazır kahvedir.

Hazır kahve elde edebilmek için üç çeşit kurutma yöntemi vardır:
Spray Kurutma: Basınçla kurutulan kahve, sıcak hava akımından geçer. Böylece geriye ince bir kahve tozu kalır.
Topraklandırma: Kurutulan toz, az miktarda suyla karıştırılır, böylece tozlar birbirine yapışıp topaklanır. Daha sonra bu topaklar yine sıcak hava ile kurutulur.
Dondurarak Kurutma: Konsantre kahve önce kurutulur. Daha sonra da değirmende ufak parçacıklar olacak şekilde kırılır. Sonra vakumlu bir ortamda ısıtılarak kurutulur.

Hazır Kahve Nasıl İçilir?

İlk yöntem su ile hazırlanan hazır kahvedir. Suyu kaynattıktan sonra 30 saniye kadar bekleyin. Bu bekleme süresinden sonra fincanınıza dökün. Ardından paket içindeki kahveyi boşaltın ve tamamen eridiğine emin olana dek karıştırın. İçimi yumuşatmak isterseniz, hazır satılan süt tozları bulunmaktadır. Bunun dışında sıcak süt de ekleyebilirsiniz. Yanında her çeşit kurabiye ile hazır kahvenizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Su yerine süt kullanarak da hazır kahvenizi tüketebilirsiniz. Aynı şekilde sütü kaynatın ve biraz bekleyin. Ardından içine hazır kahvenizi koyup karıştırın. Sütle yapılan hazır kahvenin içimi daha yumuşaktır.

Exit mobile version