Green Card Nasıl Alınır?

Green Card  ya da resmi adıyla Permanent Resident Card, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti’nin her sene çekilişle dağıttığı, tüm dünyadan yaklaşık 50 bin kişiye verilen Amerika’da istedikleri kadar oturma ve çalışma izni sağlayan bir göçmenlik hakkıdır.

Amerika çok uluslu yapısından dolayı her sene ülkedeki milletlerin nüfus oranını dengelemek için resmi olarak Green Card çekilişi düzenlemektedir.Nüfusu fazla olan ve normal yollarla Amerika’ya  çok göç veren Çin ve Meksika gibi ülkeler bu çekilişe katılamaz. Fakat Türkseniz yüksek bir şansa sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.Türkiye’den normal yollarla Amerika’ya göç o kadar azdır ki, toplam dağıtılan yaklaşık 50 bin Green Card’ın 3.000’i Türkiye’den başvuranlara dağıtılır.

Ayrıca Tüm Green Card Başvurusu yapan dünya vatandaşları arasında en çok Green Card almaya hak kazanan kişilerin  Türk vatandaşı olduğunu da söyleyelim.

Green Card Başvurusu Amerika Birleşik Devletleri Resmi Göçmenlik Bürosu web sitesinden yapılabilir. ABD Resmi sitesi üzerinden Green Card Başvurusu yapan kişiler her hangi bir ücret ödemezler.Tüm bilgilerini eksiksiz doldurmaları yeterlidir. Bu başvurudan sonra size yine aynı web sitesi üzerinden bir Başvuru kodu verilir.Başvurunuzdan 6 ay sonra çekişi sonuçları açıklanır, size verilen kod ile online olarak kazanıp kazanmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Çekilişe katılmak için herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamakla birlikte en az lise mezunu olmanız ve ya son 5 sene içerisinde  mesleki bilgi gerektiren bir iste en az iki yil profesyonel olarak çalismis olmak gerekir.

Kazandığınızda ise başvurunuzda belirttiğiniz adrese ABD tarafından gönderilen ve içerisinde tamamlamanız gereken resmi evraklar (sabıka kaydı,fotograf vs.) olan bir zarf gelir. Bunlara ek olarak Green Card mülakatı için gideceğiniz Konsolosluktaki görüşme tarihini yazdıklarını da görürsünüz. Size belirtilen tarihte Amerikan Konsolosluğu’nda yapacağınız kısa bir mülakattan sonra Green Card almaya hak kazanırsınız. Green Card almaya hak kazandıktan sonra 6 ay içinde ABD’ye giriş yapmanız gerektiğini de unutmayın.

Green Card Avantajları nelerdir?

Green Card Almanın Avantajları Nelerdir?

Türk vatandaşlıklarını kaybetmeden,Amerika Birleşik Devletleri’nde süresiz olarak (ömür boyu) oturma ve çalışma hakkına sahip olurlar.

Oy vermek haricinde ABD vatandaşlarının eğitim,sağlık gibi diğer tüm haklarına sahiptirler.
Sadece Oy kullanamazlar ve federal işlerde çalışamazlar. 

Örneğin polis olabilirler, çünkü polislik Amerika’da yerel bir iştir. Fakat FBI ajanı olamazlar. FBI, federal büroya bağlı bir iştir.
Green Kart’ı aldıktan beş sene sonra isterlerse ABD vatandaşlığı başvurusu yapabilirler.
Tam vatandaş olduklarında, oy kullanma ve federal işlerde çalışma hakkına da sahip olurlar.

Exit mobile version