Frappe Nasıl İçilir?

Frappe soğuk bir kahve türüdür. Üstü köpük kaplı olan bu soğuk kahve, hazır kahveden yapılır. İlk olarak 1957 yılında Selanik’te yapılmıştır. Yunanistan’da çok yaygın olarak tüketilir. Çocuklar için çikolatalı pratik bir içecek tanıtımı yapılırken, Dimitris Vakondios isimli bir adam, hazır kahveyi hazırlarken sıcak su yerine soğuk su kullanmıştır ve tesadüfen frappe ortaya çıkmıştır.
Yunanistan’ın bu tarihten sonra ulusal kahve olarak benimsediği frappe, hızla komşu ülkelere yayılmıştır ve bugün yaygın şekilde içilen bir kahve türüdür.
Hazır kahvenin kahve piyasasına hakim olduğu ülkelerde daha yoğun şekilde tüketilmektedir.

Frappe Çeşitleri Nelerdir?

Hazırlanışında küçük farklılıklar yaparak değişik frappeler yapabilirsiniz.
Örneğin, su yerine süt kullanabilirsiniz.
Üzerine dondurma veya krema ekleyebilirsiniz.

Frappe Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
2 tatlı kaşığı çözünebilir hazır kahve
2 çay kaşığı toz şeker (damak tadınıza göre miktarda değişiklik yapabilirsiniz)
Su
Buz
Süt (isteğe göre bir parça katılarak içimi yumuşatılabilir)
İsteğiniz çeşit dondurma (tercihen vanilyalı) veya krema

Hazırlanışı:
Frappe yapımında portatif veya tezgah üzeri karıştırıcılar kullanılmaktadır. Ancak bunlar daha çok kafe ve restoranlarda kullanılır.

İyi bir frappe için normal bir shakerınızın olması yeterli. Eğer shaker elinizde yoksa ağzı iyi kapanan bir kavanoz kullanabilirsiniz.

Shaker ya da kavanozun içine kahveyi, şekeri ve servis edeceğiniz su miktarının dörtte birini koyun ve iyice çalkalayın. Karışımın neredeyse tamamı köpüğe dönüşecektir.

Ardından bardağınıza buzları koyun ve köpüğü bardağa ekleyin. Bu işlemden sonra bardağın geri kalanına köpüğü bozmadan yavaşça su ekleyin. Tercihe göre süt de ekleyebilirsiniz.

Bir kaşık dondurmanızı yavaşça içeceğinize bırakın.

Frappe Nasıl İçilir?

Frappe uzun cam bardaklarda servis edilir. Tercihen pipetle içilebilir. Sprey krema ve çikolata sos ile süsleme yapabilirsiniz. Ancak bunun kahvenizin şeker oranını artıracağını unutmayın.

Exit mobile version