Evliliğinize Renk Katacak 7 Eğlenceli Aktivite

Son yıllarda evli çiftler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ortalama 7 yıl boyunca evli kalan çiftlere ilişkileri ile ilgili bazı sorular sorulmuş ve olumlu cevaplar alınmıştır. Ancak aynı denek çiftler üzerinde 9 yıl sonra yapılan ankette eşlerin birbirlerinden sıkıldıkları ve evliliklerinden bunaldıkları görülmüştür. Bu araştırma, yıllar geçtikçe evli çiftlerin arasında soğuk rüzgârlar esmeye başladığını ve çiftlerin birbirlerinden uzaklaşarak farklı arayışlara girdiğini ispat etmiştir.
Pek çok evliliğin kaderi olan monotonlaşma hissiyatı, hem kadın hem de erkek için olumsuz durumlardan birisidir. Ancak evlilik esnasında yapılabilecek bazı aktiviteler ile monoton ev hayatına renk katarak iki tarafın da kendini daha iyi hissetmesi sağlanabilir.

Haftada 1 Kez Randevulaşmak

İlginç gelse de evlilikleri hareketlendirebilecek aktivitelerden birisi; her hafta düzenli olarak dışarıda herhangi bir yerde buluşmaktır. Rutin evlilikleri canlandıracak olan bu aktivite ile sevgili olunan yıllardaki heyecan yeniden yakalanabilir.
evliliğinizi renklendirmek için yapabileceğiniz etkinlikler

Yeni Şeyler Denemekten Keyif Almak

Sürekli aynı şeyleri yaşamak her evliliği sıkmakta ve yormaktadır. Arada sırada sinemaya gitmek, tiyatro izlemek ya da bar, konser gibi müzik aktivitelerine katılmak evli çiftlerin aşk hayatlarına oldukça iyi gelmektedir. Uzun zamandır tecrübe edilmeyen şeyleri denemek hem iş ve ev hayatının stresini atmaya hem de ev içindeki birçok sıkıntının kısa süreli de olsa unutulmasına imkân verecektir.
evliliğinizi renklendirmek için yapabileceğiniz etkinlikler

Sıradan İşleri Birlikte Yapmak

Evlilikte birlikte zaman geçirmek yalnızca romantik bir müzik eşliğinde yemek yemek değildir. Eşlere ev işlerinde yardım etmek ya da yemek yaparken yanına giderek destek olmak da evlilikte birlikte yapılabilecek ve oldukça keyif alınabilecek aktivitelerdendir.
evliliğinizi renklendirmek için yapabileceğiniz etkinlikler

Aynı Ev İçerisinde Eşe Kısa Mesaj Yollamak

Basit gibi gözükse de aynı evde yaşanıyor olmasına rağmen eşlere atılan yaramaz mesajlar ilişkileri hareketlendirip, heyecanlı dakikaların yaşanabilmesini sağlayabiliyor.
evliliğinizi renklendirmek için aynı evin içinde mesajlaşın

Evde TV Kapatma Günleri Düzenlemek

Yapılan araştırmalar çoğu çiftin her gün en az 4 saat oturup televizyon izlediğini gösteriyor. Bir süre sonra evlilikleri monotonlaştıran bu duruma haftada en azından 1 gün televizyonu hiç açmayarak önlem alabilirsiniz. Televizyonun hiçbir şekilde kullanılmayacağı bu gün ve gecede çiftler birbirleri ile daha fazla zaman geçirme fırsatı bulabiliyor.
evliliğinizi renklendirmek için televizyonu kapatın

Dokunmak ve Öpüşmek

Çiftler farkında olmasalar bile yıllar geçtikçe fiziksel olarak da birbirlerinden uzaklaşmaya başlıyorlar. Birçok evliliğin sonunu getiren bu duruma önlem olarak her gün en az 2 dakika boyunca aralıksız sarılma ve en az 30 saniye boyunca da öpüşme aktivitesi yapmanızı öneriyoruz.
evliliğinizi renklendirmek için daha sık öpüşün

Güzel Anları Kaydetmek

Eşlerin bir hafta boyunca birbirlerine karşı hissettikleri iyi duyguları bir yere yazmaları ve bir hafta sonunda kâğıda döktükleri bu duyguları birbirlerine göstermeleri onlara çok güzel anlar yaşatabilir. Aynı kâğıtlara eşlerin o hafta boyunca olan iyi davranışları da eklenirse karşılıklı sevgi ve bağlılığın güçlenmesi sağlanabilir.
evliliğinizi renklendirmek için güzel anları kaydedin

Exit mobile version