Erasmus’a Nasıl Başvurulur?

Erasmus Programı, Avrupa’da yüksek öğretim kalitesini artırmak amacı taşıyan ve üniversiteler arasında uluslararası işbirliğini teşvik ederek “üniversite öğrencisinin uluslararası hareketliliğini” öngören bir yüksek öğretim programıdır.  Erasmus programı Avrupa Birliği tarafından düzenlenir. 1465 yılında Rotterdam’da doğan ve  1465-1536 yılları arasında yaşamış olan, Kuzey Avrupa Rönesansı’nın önemli ustalarından Desiderius Erasmus ünlü ilahiyatçı, isim olarak Avrupa kapsamındaki bu eğitim programına alıntılanmıştır.

Erasmus İçin Gerekli Olan Şartlar,

Erasmus değişim programına katılmak isteyen Türk öğrencilerin sahip olması gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

Peki ECTS sistemi nedir?,

Dersleri, öğrencilere getirdiği iş yükü açısından tanımlamaya çalışır. ECTS kredisi bir üniversitede bir tam akademik yıl içinde öğrencinin tamamlaması gereken toplam iş yükünün (sınıf,  uygulama, seminer, özel çalışma gibi sınıfta, laboratuarda, evde ve kütüphanede tamamlaması gereken her türlü çalışmanın) her ders için, sayısal değer olarak nasıl tanımlandığını gösterir.

Örnek verecek olursak; 60 ECTS kredisi bir senelik çalışmaya (iş yükü açısından) eşittir ve genelde 30 ECTS kredisi altı ay ile bir dönemde verilir. ECTS kredileri, değişimi yapan her iki kurumun da  programında yer aldığı koşullarda, tez ve uygulamalı çalışmalar için de geçerlidir.

Erasmus Bağlantılı Ülkeler,

  1. Avusturya
  2. Belçika
  3. Danimarka
  4. Finlandiya
  5. Fransa
  6. Almanya
  7. Yunanistan
  8. Hollanda
  9. Portekiz
  10. İspanya
  11. İngiltere
  12. Estonya
  13. Kıbrıs
  14. Macaristan
  15. Litvanya
  16. Letonya
  17. Polonya
  18. Çek Cumhuriyeti
  19. Slovenya
  20. Slovakya
  21. İzlanda
  22. İtalya
  23. Lüksemburg
  24. İsviçre
  25. Malta
  26. Bulgaristan
  27. Romanya                

Erasmus’a Katıldıktan Sonra Yapılacak İşlemler,

Gittiğiniz okulda seçtiğiniz derslerle ilgili değişiklik yaparsanız daha önce hazırladıkları Learning Agreement formunda değişiklik yapmanız gerekir. Değişiklik 1 ay içinde yapılmalıdır.

Erasmus’tan Döndükten Sonra Yapılacak İşlemler,

Exit mobile version