Enginar Suyu Nasıl İçilir?

Enginar, yemek üzere ekildiği bilinen en eski bitkiler arasında yer alıyor. İlk olarak Etiyopya’da yetiştirilen bitki, daha sonra Mısır üzerinden Avrupa kıtasına gelmiş ve burada da popüler olarak yetiştiriciliği yapılmış.

Bitkinin yaprakları, Antik Yunan ve Roma imparatorluklarında sindirime yardımcı olması için tüketilmiş. Enginar, 16. yüzyıl Avrupa’sında soylu bir bitki olarak kabul edildiği için kraliyet aileleri ve zenginler tarafından tüketilmiştir.

Neyse ki günümüzde enginar yemek için zengin olmak gerekmiyor. Mevsiminde pazara gidip almak mümkün. Enginar yaprakları geleneksel Avrupa tıbbında safra akışını uyarmak, böbrekleri çalıştırmak, idrar söktürmeye yardımcı olmak için kullanılmış ve halen bu sorunların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca enginar suyu egzama tedavisinde, akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının çözümünde de oldukça etkilidir.

Enginar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Enginar Suyu Nasıl Hazırlanır ve Enginar Suyu Nasıl İçilir?

Enginar suyu enginarın yapraklarından yapılır. Enginarın yapraklarını nasıl çıkaracağınızı öğrenmek için enginar temizlenmesi ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Enginar yapraklarını orta büyüklükte bir tencerede suyla haşladıktan sonra soğumaya bırakın.

Yaprakları sıktıktan sonra ayırın.

Elde ettiğiniz suyla bir bardağın ¼ ünü doldurun, bardağınızın kalanını da kaliteli içme suyuyla doldurun.

Enginar suyunu mevcut bir rahatsızlığınız için içiyorsanız yaklaşık 1 ay boyunca her gün; günde 3 çay bardağı enginar suyu tüketebilirsiniz. Karaciğer dostu olan enginar, karaciğer yorgunluğunu giderir.
Herhangi bir yan etkisi bilinmemektedir.

Exit mobile version